Hírek, aktualitások

Tavaszias időben barangoltunk a Vátyoni-erdőkben

Borongós, szeles időben indultak útnak február 10-én, akik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Sárrétre meghirdetett túráját választották szombati programnak. A kirándulók ezúttal a Vátyoni-erdők téli világába nyertek betekintést.

Kék alga: zöldes-barnás, zselészerű telepek a nedves gyepeken 

Télvíz idején a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületének nedves gyepterületeit, vízállásos pusztarészeit járva, találkozhatunk a kissé bizarr megjelenésű, zselészerű kék algákkal. De milyen élőlény is voltaképpen ez a kocsonyaszerű képződmény?

Megérkeztek az első rackajuh bárányok

A cigáják után másik őshonos juhfajtánknál, a rackáknál is megkezdődött az ellési szezon a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartótelepén.

Sétáljanak velünk a Vátyoni-erdőben!

Február 10-én, szombaton egy kellemes téli sétára várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Szakvezetőnk segítségével a Geszt község határában elterülő Vátyoni-erdő titkaiba nyerhetnek bepillantást a résztvevők.

Egy alig ismert pintyfélénk: a zöldike   

A zöldike az ország minden táján, így a Körös-Maros Nemzeti Park területén is szép számban megtalálható. Annak ellenére, hogy gyakori madár, mégis kevesen ismerik és ritkán kerül szem elé.

Túzok vándorkupa 2024

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát a működési területén található települések általános- és középiskolás diákjai részére.

Intelligens madarak a Körösvölgyi Állatpark új lakói

Aki mostanában látogat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjába, az már testközelből találkozhat az állatpark legújabb lakóival. Nem olyan régen egy szajkó párral bővült a több, mint ötven féle állatfajt bemutató park repertoárja.

Száz éve született Dr. Sterbetz István

Száz éve, 1924. január 20-án, Nagyszénáson született térségünk, a Dél-Alföld egyik legnagyobb hatású természetvédelmi alakja, a nemzetközi hírű ornitológus, neves vadász- és szépíró, Dr. Sterbetz István.