Hírek, aktualitások

Cserebökényben, az Ős-Maros medre mentén barangoltunk

Május 28-án, délután „cserebökényi csavargás”-ra várta a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A 8,3 kilométeres gyalogtúra során, az Ős-Maros medre mentén haladva ismerkedtünk a táj történetével, természeti értékeivel, szépségeivel.

A szikesektől a csernozjomig - Megújult a Talajkuckó

Teljesen megújult és új helyre is került a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában a 2014-ben létrehozott Talajkuckó. A kis házikó játékos, interaktív formában segíti a talaj szerkezetének és a benne élő állatoknak a megismerését.

Nemzeti Parki Védjegyes Termékek a Tölgy büfében

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság üzemeltetésében működő Körösvölgyi Állatpark büféjében is megvásárolhatók a Nemzeti Parki Termék Védjegy tanúsítványával rendelkező, környezetkímélő módon előállított termékek.

Jöjjön el egy nyáresti sétára a Biharugrai-halastavakra!  

Június 12-én, szombaton nyáresti sétára hívja Biharugrára a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Szakvezetőnkkel a Biharugrai-halastavakat járhatják be, ahol a madárvilággal, a gémtelepek életével ismerkedhetnek.

Már költenek a túzokok

A Körös-Maros Nemzeti Parkban javában tart a túzokok költési időszaka. A Dévaványai-Ecsegi pusztákon él a hazai túzokállomány több mint egyharmada, a legutóbbi számláláskor 513 példányt regisztráltak.

Aktuális állásajánlat

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság felvételt hirdet szarvasi központjába pénzügyi ügyintéző munkakör betöltésére.  

Már fiókákat vezetgetnek a bíbicek

A Körös-Maros Nemzeti Park tájain sokfelé találkozhatunk bíbicekkel. A párok már kikeltették fiókáikat, s kis szerencsével megfigyelhetjük, ahogyan vezetgetik őket a rovartáplálékban gazdag, rövidfüvű legelőkön.

A dél-alföldi tájakon javában virágzanak a nőszirmok

A Körös-Maros Nemzeti Park tájait járva ezekben a hetekben sokfelé megcsodálhatjuk a mocsári és a fátyolos nőszirom színes virágait. A mocsári nőszirom meglehetősen gyakori, a védett fátyolos nőszirom viszont jóval ritkábban fordul elő.