Hírek, aktualitások

Rozsdástorkú pityerek vonulnak Kardoskúton

A rozsdástorkú pityer rendszeres átvonuló madárfajnak számít Magyarországon, főleg az Alföldön. A Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületén a közelmúltban rendszeresen felbukkantak kisebb csapatai.

Kajtár gólyák tanyáznak a Fehér-tónál

Május első napjaitól kezdve kisebb csapatnyi gólya tanyázik a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó kardoskúti Fehér-tó környékén. A madarak szinte egész nap a gyepeken és a Lófogó-ér mentén időznek.

Átadásra került a Túzok Vándorkupa

Az V. Túzokfesztivál keretein belül került sor a Túzok Vándorkupa alkotói pályázat díjátadójára. A vándorkupát – immár második alkalommal – Tóth-Rigler Emma, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. osztályos diákja nyerte. 

Tiétek a liget- Újra Gyermeknap lesz az Állatparkban

Hamarosan izgalmas programokkal kerül sor a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyének nagyszabású gyermeknapi rendezvényére, ahol valóban a gyerekeké illetve szüleiké, nagyszüleiké lesz az Anna-liget.

Sikerrel zajlott az V. Túzokfesztivál Dévaványán

Több ezer vendég látogatott el május 7-én Dévaványára, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában megrendezett V. Túzokfesztiválra.

Változatos madárvilág a Kis-Sárrét mocsaraiban

Az idei tavaszon a szokásosnál is változatosabb a madárvilág a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Kis-Sárrét mocsaraiban és egyéb, vizes élőhely-rekonstrukciós területein.