Hírek, aktualitások

Esti túra: megszólaltak a Kis-Sárréten a szarvasbikák

Az ország számos településéről, sőt még Németországból is érkeztek vendégek szeptember 16-án Biharugrára, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság esti szakvezetéses túrájára, melynek keretében a szarvasbőgést is meghallgathatták a résztvevők.

Szeptember utolsó napján számoljuk együtt a madarakat!

Figyelem! Időpontváltozás! A korábban meghirdetettnél egy héttel hamarabb, szeptember 30-án, szombaton tartják meg az Európai Madármegfigyelő Napokat. A programba a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik.  

Igazi ritkaság, egy kalandrapacsirta bukkant fel a Dél-Alföldön

Egy Magyarországon rendkívül ritkán előforduló, érdekes nevű madárfajt, kalandrapacsirtát figyeltek meg néhány nappal ezelőtt a Körös-Maros Nemzeti Parkban. A különleges madár Hódmezővásárhely határában, a Csomorkányi-legelőn bukkant fel.

Már gyülekeznek a kék vércsék a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Augusztus 30-án már több mint 1600 kék vércse éjszakázott a Körös-Maros Nemzeti Park tradicionális gyülekezőhelyein. Számuk valószínűleg szeptember közepén tetőzik majd, s október elejéig valamennyien útra kelnek hosszú vándorútjukra.

Ritka látogató, ugartyúk bukkant fel Orosházán

Augusztus 27-én, a hajnali órákban, Orosháza határában egy ugartyúkot figyeltek meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A madár egy ruderális, (felhagyott, elhanyagolt) területen állt meg táplálkozni.

III. Túzok Trail - Futás a túzokokért

Szombaton, szeptember 2-án kiváló időjárási körülmények között került megrendezésre a III. Túzok Trail terepfutóverseny és kerékpáros teljesítménytúra a Dévaványai Sportegyesület és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezésében.

Ismerjük meg a citromsármányt!

A Körös-Maros Nemzeti Park területén többfelé találkozhatunk gyakori sármányfajunkkal, a citromsármánnyal.

A Lófogó-ér környékén már gyülekeznek a sárga billegetők

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartótelepének közelében fekvő Lófogó-ér mellett már július végén gyülekezni kezdtek a sárga billegetők. A kardoskúti Fehér-tó környékén legelésző juhnyájak körül bőven találnak maguknak rovartáplálékot.