Szakmai gyakorlat, szakdolgozat

Tájékoztatás a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakmai gyakorlati lehetőségeiről:

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság részt vesz a magyarországi egyetemek, főiskolák természetvédelemmel kapcsolatos képzéseiben. Örömmel fogadunk diákokat és felnőtteket szakmai gyakorlatra, önkéntes munkára, tanulmányútra az Igazgatóság tájegységeiben. Természetvédelmi kezelési, fejlesztési tevékenységekhez, élővilághoz, turizmushoz kapcsolódóan témavezetést, gyakorlatvezetést - előzetes egyeztetéseket követően - korlátozott számban és az alábbi feltételekkel tudunk vállalni:

A gyakorlatra jelentkezők közül a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködési szerződést kötött intézmények hallgatói elsőbbséget élveznek, de a jelentkezések sorrendjében más intézményekből is fogadunk hallgatókat.

A szakmai gyakorlattal és szakdolgozattal kapcsolatban érdeklődni lehet:
Tóth-Gyenes Nóra ökoturisztikai környezeti nevelési ügyintézőnél: Tel.: +36 66 313 855, e-mail: kmnp@kmnp.hu

A hallgatók számára étkezést, valamint utazási és egyéb költségtérítést a szakmai gyakorlatok idejére nem áll módunkban biztosítani, szállás igénylésére a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban és a Bihari Madárvártában van lehetőség.

Szakmai gyakorlatra jelentkezőknek:

  1. Kérjük, tájékozódjanak előre nemzeti parkunkról az Igazgatóság honlapján (működési terület, tájegységek, fejlesztések, élővilág).
  2. A tájegységek közül válasszon helyszínt a gyakorlatnak (lehetőleg lakhelyhez közel, mert szállást csak korlátozott számban tudunk biztosítani). Javasoljuk a hallgatóknak, hogy a helyszín, a téma és a gyakorlatvezető kiválasztását hangolják össze a szakdolgozat vagy a diplomamunka témájával!
  3. Az Igazgatóság Írásbeli megkeresése postai úton vagy e-mailben (mely tartalmazza a hallgató és a küldő intézmény adatait: név, cím, elérhetőségek, szak,  évfolyam, intézmény megnevezése, valamint a gyakorlat tervezett  helyszínét és időpontját, van-e igény szállásra, a szükséges nyomtatványokat, fogadónyilatkozat, igazolás stb.). Kérjük, hogy az jelentkezéshez mindenképpen csatolják a tanuló által kitöltött űrlapot.
  4. Kérjük a dokumentumok leadási határideje előtt legalább két héttel megkeresni az Igazgatóságot.

A szakmai gyakorlatra való jelentkezéshez szükséges űrlap innen tölthető le.