Bihari Madárvárta

A Bihari Madárvárta a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, Biharugra település központjától 3 kilométerre található. Az itt megmaradt háborítatlan természeti környezet az épülettel együtt olyan erdei iskolai programok megrendezéséhez, terepi megfigyelések, foglalkozások megtartásához nyújt helyszínt, ami páratlan élmény nyújt az ideérkezők számára.

Az épületben lévő szobák eloszlása lehetővé teszi a kellemes időtöltést a privát szféra megmaradásával és a közösségi együttlét lehetőségével is. A helyszín kiválóan alkalmas különböző rendezvények megrendezésére.

A Bihari Madárvártáról bővebben itt olvashatnak.

Rendelkezésre álló infrastruktúra

A közösségi épület 90 m2-es nagyterme erdei iskolai előadások, foglalkozások lebonyolításának optimális színtere, valamit a hozzá kapcsolódó melegítőkonyhával az egész napos étkeztetési lehetőség is megoldott. Az épület teljes felszereltségéhez egy komplex oktatási eszközrendszer is hozzátartozik (TV, projektor). A csatlakozó fedett terasz természeti környezetben zajló közösségi foglalkozásoknak biztosíthat helyszínt.

Szállás, étkezés

A szállásépületben 5 db 3+3 ágyas és 2 db 3+2 ágyas fürdővel ellátott lakrész, továbbá 1 db 2 ágyas, fürdővel rendelkező akadálymentes szoba található. Így az épület összesen 42 fő elszállásolására alkalmas.

Egy külön helyiségben melegítő konyha áll a vendégek rendelkezésére, mely tűzhellyel, edényekkel, hűtővel, étkezővel, tányérokkal és evőeszközökkel felszerelt.

Az udvaron is van lehetőség szabadtéri főzésre, bográcsban vagy kemencében.

Egyéb lehetőségek

A hátsó udvaron található egy gyermek játszótér, végén a Betekintő toronnyal, mely lehetővé teszi, hogy magasabbról is megcsodálhassuk a Bihari Madárvárta környékét. Ugyancsak itt, a Sző-réti tanösvényen keresztül ismerkedhetnek meg a nemzetközi jelentőségű vizes területekről szóló Ramsari Egyezmény hatálya alá tartozó Sző-rét mocsár- és élővilágával.

A Bihari Madárvártán lehetőség van kerékpár kölcsönzésre is, így a környék és a falu nevezetességeit bicikli túrával egybekötve csodálhatják meg az erre vágyók. Többek között a Szabó Pál Emlékházat, a Falumúzeumot, a Tájházat, a Bölöny - kúriát, templomokat és emlékműveket.

A szállás díja

Turistaszállás (diákcsoportoknak, nyugdíjasoknak, kutatóknak) 2.500 Ft/fő/éj
Turistaszállás 3.500 Ft/fő/éj
1 lakrészes felár 6.000 Ft/fő/éj
Ágynemű használati díj 900 Ft/fő/éj
Sátorozás 1.200 Ft/fő/éj

Egyéb lehetőségek díjszabása

Kemence használati díj 3.000 Ft/alkalom
Kerékpár kölcsönzés felnőtteknek 370 Ft/fő/óra és 820 Ft/fő/nap
Kerékpár kölcsönzés diákoknak, nyugdíjasoknak 260 Ft/fő/óra és 610 Ft/fő/nap

Terembérleti díjak

Nagyterem 3.000 Ft/óra és 18.000 Ft/nap
Nagyterem + melegítőkonyha 4.500 Ft/óra és 25.000 Ft/nap
Fedett terasz 3.000 Ft/óra és 18.000 Ft/nap
Fedett terasz + melegítőkonyha 4.200 Ft/óra és 25.000 Ft/nap

Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!

Elérhetőség, bejelentkezés

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
5538 Biharugra, Bihari Madárvárta
Telefon: +36-30/687-0816
E-mail: madarvarta@kmnp.hu
Kapcsolattartó: Tóth Zsuzsanna
GPS-koordináták: É 46º58’32.40” K 21º38’28.89”