Gyakori kérdések

A Körösvölgyi Állatpark látogatói számára itt csokorba gyűjtöttünk néhány olyan hasznos információt, gyakran ismételt kérdést, mely sokakat érdekel és praktikus jó tanáccsal segíti az állatpark lakóinak természetbarát megismerését.

Kiknek ajánlott a Körösvölgyi Állatpark látogatása?

Minden korosztálynak, egyéni és csoportos látogatóknak egyaránt. A bemutatóhely a kiránduló csoportok és az egyéni, családi látogatók, paradicsoma is, ahol minden korosztály megtalálja az élményteli, hasznos kikapcsolódással egybekötött ismeretszerzés lehetőségét. A legkisebbeket játszótér, húzható kiskocsik, futóbiciklik várják. Az idősebbeket, mozgásukban korlátozott vendégeinket sűrűn elhelyezett padok, pihenőhelyek, gurulós járókeret és kerekesszék is segíti.

Hogyan találok oda a Körösvölgyi Állatparkba?

Tekintse át térképünk vagy használja a GPS koordinátákat! A Körösvölgyi Állatpark az 5540 Szarvas, Anna-liget 1. GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K címen a Szarvasra Budapest, Békéscsaba, Gyomaendrőd, és Szentes irányából érkezők által egyaránt a 44 főútról letérve közelíthető meg. Térkép

Mennyi időt vesz igénybe a látogatás?

Átlagosan 1,5-2 órát. A Csáky-kastély 26 hektáros kertjében egy akadálymentesített, 2 kilométer hosszúságú sétaút mentén, állatházakban, kifutókban, madár röpdékben, volierekben, illetve az állatpark hangulatos taván tárul vendégeink szeme elé a bemutatott állatfajok több száz egyede. Az 1-1,5 órát igénybe vevő, kellemes séta közben állatismertető táblák, interaktív tanösvény elemek egészítik ki a megfigyelhető látványosságokat. A látogatóközpont épületében egy két szintes, több száz négyzetméteres állandó kiállítás és időszaki tárlat is várja a vendégeket, melyek megtekintésére minimum fél órát szintén érdemes rászánni. Az átlagosan két órás látogatáson túl, természetesen akár egy egész nap is tartalmasan eltölthető. Remek hely egy osztálykirándulásra vagy családi programra. A területet a Szarvas-Békésszentandrási Holtág szegélyezi, mely ideális helyszíne az innen kiinduló kenutúráknak. A Szarvas környéki táj felfedezésére vágyók kenut és kerékpárt is kölcsönözhetnek. A gyerekeket izgalmas, egyedi Kölyök-zug játszótér, a felnőtteket pedig a hangulatos Tölgy büfé kínálata várja.

Mit lehet az állatparkban csinálni, milyen programok vannak?

Az önálló látogatás élményén felül számos szolgáltatásunk, eszközkölcsönzési lehetőségünk és hirdetett éves programunk közül lehet válogatni.

Éves hirdetett programjainkról ide kattintva tájékozódhat bővebben.
Színes szolgáltatásinkból innen válogathat.
Eszközkölcsönzéseinkről itt tájékozódhat.

Van-e állatsimogató az állatparkban?

Igen. A gyerekek és felnőttek egy tágas állatsimogatóban ismerkedhetnek a kiskecskékkel, nyulakkal, vadon élő állatok kicsinyeivel.

Lehet-e bankkártyával vagy OTP szép kártyával fizetni?

Igen. A belépődíjat és az eszközkölcsönzési szolgáltatásokat egyaránt lehet bank- és OTP szép kártyával is téríteni.

Van-e belépőjegy kedvezmény?

Igen. Vendégeink számos családi, csoportos és egyéb, kedvezményre jogosító kártyákkal igénybe vehető belépőjegy kedvezményből válogathatnak. Részletek a Belépőjegyek/Bérletek menüpontban. 

Lehet-e kutyát vagy más házi kedvencet behozni az állatparkba?

Nem. A kutya, még ha jól nevelt ebről van is szó, tulajdonképpen ragadozó állat. Ha az állatparki környezetben gazdájának szót fogadva viselkedik, pórázon vezetik, vagy táskában hordozzák is, puszta jelenlétével is megijesztheti a park élőlényeit balesetveszélyes helyzetet teremtve. Továbbá a kutyák és az egyéb házikedvencek egyedi kórokozóikkal is veszélyt jelenthetnek az állatpark állatfajaira. Ezért a Körösvölgyi Állatparkba tervezett kirándulásnál figyelembe kell venni, hogy házi kedvencünk ide nem tarthat velünk.

Szabad-e az állatokat etetni az állatparkban?

Igen, de csak a vízimadarakat. Az állatpark lakóit az állatgondozók szakszerűen naponta etetik, ami az egyes fajok természetes táplálkozási szokásait állítja a középpontba. Havi szintű hirdetett programjaink és igénybe vehető szolgáltatásaink keretében rendszeresen tartunk látványetetéseket, melynek során szakmai felügyelet mellett maguk a látogatók is bekapcsolódhatnak az állatok etetésébe. Otthonról hozott csemegékkel, emberi élelemmel azonban semmiképp sem szabad az állatokat etetni, hiszen ezzel csak árthatunk számukra, mely a jószándék ellenére is könnyen az állatok életébe kerülhet. Az állatparkban beszerezhető speciális zoocsemege, mellyel az állatpark taván élő vízimadarakat mindenki megetetheti.

Kerékpárral lehet-e közlekedni az állatparkban?

Csak gyalogosan. Az állatpark sétánya gyalogos közlekedésre került kialakításra, hiszen a természetben eltöltött nyugodt nézelődés a cél. Kisgyermekek használhatnak otthonról hozott vagy a parkban bérelhető futóbiciklit, illetve húzható kiskocsit. Pici babákat babakocsival célszerű körbevinni.

Akadálymentesített-e a Körösvölgyi Állatpark útvonala és a látogatóközpont épülete?

Igen. A Körösvölgyi Állatparkban mozgáskorlátozott és családi parkoló is rendelkezésre áll. A parkolóból akadálymentesített sétaút vezet a látogatóközpontba. Az épületben található állandó kiállítás földszinti része és az időszaki kiállítás szintén bejárható kerekesszékkel. A látogatóközpont épületében akadálymentesített mosdó biztosított. Az állatpark teljes, 2 kilométeres szakasza kerekes székkel, babakocsival egyaránt kényelmes viacolor sétányon járható be. Esős időben sem lesz sáros a kiránduló. A Tölgy büfé épülete szintén akadálytalanul közelíthető meg. A terület bejárásának segítésére, a mozgásukban korlátozott látogatóinknak 1 db kerekesszék és egy db gurulós járókeret is rendelkezésre áll. A park teljes területén néhány száz méterenként padok, pagodák biztosítanak séta közben pihenési lehetőséget. Látásukban sérült látogatóink számára audioguide készüléket tudunk biztosítani.

Van-e pelenkázó a Körösvölgyi Állatparkban?

Van. A látogatóközpont épületében külön pelenkázó helyiség áll a pici babákkal érkező vendégek kényelmére.

Van-e étkezési lehetőség a Körösvölgyi Állatparkban?

Van. A Körösvölgyi Állatpark Tölgy büféjében ízletes szendvicsek, frissítő kávék, teák, üdítők, snackek, jégkrémek, nassolni valók is fogyaszthatóak.

Van-e értékmegőrzésre lehetőség a Körösvölgyi Állatparkban?

Van. A látogatóközpont épületében értékmegőrző szekrény szolgálja a látogatók kényelmét.

További kérdéseivel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésére alábbi elérhetőségeinken

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu