Körösvölgyi Állatpark

A Kárpát-Medence állatvilága egy helyen

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság legnagyobb és legkomplexebb bemutatóhelye, Szarvason, a nemzeti park székháza mellett található Körösvölgyi Állatpark. Évente több tízezren keresik fel a Csáky-kastély egykori kertjében, az évszázados fákkal teli Anna-ligetben elterülő bemutató komplexumot. Az itt található Körösvölgyi Látogatóközpont 2003-tól, állatparkja pedig 2014 óta fogadja az ide érkező ökoturistákat, kirándulókat.

A Körösvölgyi Állatparkban vendégeink testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokat. A főépületben kialakított, összesen 7000 literes akváriumban pedig a hazai vizeink halaiban gyönyörködhetnek a látogatók. Az Anna-liget parkjában egy 2100 méteres sétány mentén madárvolierek, ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj, több száz egyede számára. Az állatpark lakói között védett és nem védett fajokat egyaránt fellelhetünk. Látogatóink olyan rejtett életmódot élő állatokkal találkozhatnak, mint a nyest, az uhu, az uráli bagoly vagy az aranysakál. A kialakított vizes élőhelyen több mint 15 féle vízimadár él. Az Anna-ligetben láthatunk gímszarvast, őzet, dámszarvast, vaddisznót és rókát is, melyek általánosan ismert fajnak számítanak, mégis ritkán kerülnek a természetjárók szeme elé a szabadban. A park legnagyobb attrakcióját az európai bölények jelentik, melyek a Maros és a Sárrét közti terület régmúlt élővilágát idézik, hiszen ma már hazánkban sehol nem élnek vadon. Az állatpark népszerű látványossága továbbá a jávorszarvas, fakókeselyű és a szürke farkas is.

A gyerekek kedvence az állatsimogató, a Kölyök-zug játszótér. Az interaktív tanösvény elemek a természetismereti játszva tanulás lehetőségét kínálják.

A Körös-Maros Nemzeti Park Természeti Kincsei két szinten, több száz négyzetméteren, interaktív állandó kiállítás formájában mutatkoznak be.
Kiránduló csoportok számára szakvezetéses túrák, látványetetések, állatismertetők, zoopedagógiai programok, előadások kínálnak gazdag élményeket.
Az aktív turizmus kedvelőinek lehetősége van kerékpár- és kenubérlésre, melynek segítségével felkereshetőek a Körös-Maros Nemzeti Park Szarvas környéki természeti látványosságai. Az Anna-ligetet szegélyező Holt-Körösön a Jégmadár vízi tanösvény segíti a holtág múltjának, jellemzőinek és élővilágának megismerését.

A frissülni vágyókat a Tölgy büfé színes kínálata várja, nemzeti parki termék védjegyes termékekkel. Az ajándékboltban pedig nemzeti parki ajándéktárgyak vásárolhatóak.

Vendégeinket havonta színes, hirdetett szakmai és élmény programok szórakoztatják!

Minden korosztályt szeretettel vár a Körösvölgyi Állatpark!

Helyszín, érdeklődés, bejelentkezés

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
Látogatási szabályzat

Az Állatpark területére Állategészségügyi okokból és az állatok nyugalma érdekében kutyát behozni tilos! Megértésüket köszönjük!