Hírek, aktualitások

Sikerrel zajlott az V. Túzokfesztivál Dévaványán

Több ezer vendég látogatott el május 7-én Dévaványára, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában megrendezett V. Túzokfesztiválra.

Változatos madárvilág a Kis-Sárrét mocsaraiban

Az idei tavaszon a szokásosnál is változatosabb a madárvilág a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Kis-Sárrét mocsaraiban és egyéb, vizes élőhely-rekonstrukciós területein.

Vendégeink is kipróbálták a hagyományos birkanyírást

Nagy sikerrel, több mint 70 vendég részvételével zajlott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság április 24-én, Szent György napján, a Kardoskúti Pusztaközpontban megtartott, hagyományos juhnyírást bemutató programja.

Élménydús kirándulás a Csillaglaposi-legelőn

A geszti Csillaglaposi-legelőre és környékére hirdetett túrát április 23-ra a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Az elsődleges cél az ilyentájt virágzó agárkosborok megtekintése, felmérése, valamint az utunkba kerülő egyéb természeti értékek megismertetése volt.

Három termelő termékei nyerték el a Nemzeti Parki Termék Védjegyet

Pályázni azokkal a jellegzetes helyi előállítású termékekkel lehetett, amelyeket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén természetvédelmi oltalom alatt álló területen termelnek, vagy készítenek, és előállításuk a természettel összhangban történik.

Már kislibákat vezetgetnek a nyári ludak

A Körös-Maros Nemzeti Park tájain szép számban költenek nyári ludak. A Kis-Sárréten és a Cserebökényi pusztákon is találkozhatunk már fiókákat vezetgető lúdcsaládokkal.

Több ezren húsvétoztak a Körösvölgyi Állatparkban

A tavaszi szünet és a húsvéti hosszú hétvége napjain, a változékony időjárás ellenére is több ezren látogattak el a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason működő Körösvölgyi Állatparkjába.

Kis pólingok állomásoznak a Kis-Sárréten és a Fehér-tónál

Az északi tundrákon költő kis pólingok vonulási útvonalának egyik fontos állomáshelye a Körös-Maros Nemzeti Park részét képező Kis-Sárrét és a kardoskúti Fehér-tó térsége. Jelenleg is százával pihennek itt az északra tartó madarak.

György-napi juhnyírás Kardoskúton – Próbálják ki Önök is!

Különleges programra várjuk a látogatókat április 24-én, Szent György napján Kardoskútra, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Madárvonulási Múzeumának udvarára. Egy ősi szakmát, a juhnyírást mutatjuk be, amit a bátrabbak akár ki is próbálhatnak a helyszínen.