Hírek, aktualitások

Réceszaporulat a Körösvölgyi Állatpark taván

Nem csak a természetben, de néhány napja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának taván is kikeltek az első récefiókák, akik minden évben kedves színfoltjai a park látnivalóinak.

Egy kiváló fészeképítő mester: a szarka

A szarka közismert madarunk, melyet nemcsak a szabad természetben, de a városokban is láthatunk. A Körös-Maros Nemzeti Park területén gyakran találkozhatunk vele, mivel fő költőhelyéül a fasorokkal, fákkal, bokrokkal tarkított mezőgazdasági jellegű területek szolgálnak.

Felébredtek téli álmukból a pelék, sünök és a denevérek

A hosszabb nappalok és az emelkedő hőmérséklet hatására egymás után ébredeznek a Körös-Maros Nemzeti Park tájain élő, téli álmot alvó kisemlősök. A keleti sünök, mogyorós pelék és denevérek legfontosabb feladata most a táplálékszerzés.

Megérkeztek az első búbosbankák Kardoskútra

Visszatértek a búbosbankák a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti részterületére. Március 12-én láttuk az első példányokat a Sóstói Állattartóteleptől északra fekvő gyepeken és kisparcellás szántókon.

Már a fészkek körül szorgoskodnak a fehér gólyák

A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületére is visszatértek a fehér gólyák. Az első visszatérő példányt itt március 11-én figyelték meg igazgatóságunk munkatársai. A legtöbb gólyapár már tatarozza fészkét, készülnek a tojásrakásra.

Osztálykirándulásra fel! - Irány a Körösvölgyi Állatpark!

Akik ebben az időszakban kezdik el keresni a tavaszi, nyár eleji osztálykirándulási célpontokat, azoknak ajánljuk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság népszerű bemutatóhelyét, a Szarvason található Körösvölgyi Állatparkot.