Akadálymentesítési nyilatkozat

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ez az akadálymentesítési nyilatkozat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapjára (https://kmnp.hu) vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap az alábbiakban felsorolt meg nem felelések miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Nem akadálymentes tartalom

A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés

A weboldalon található képek nem mindegyike rendelkezik képolvasó szoftverek számára elérhető leírással. A képek leírásának elkészítése jelenleg folyamatban van, amely 2021. május 31-ig elkészül.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

Ez a nyilatkozat 2021. április 15-én készült, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által végzett önértékelés alapján.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítéssel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, esetleges megfelelőségi hiányosságokat a kmnp@kmnp.hu e-mail címen lehet jelezni.

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály

Végrehajtási eljárás

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az Agrárminisztérium irányítása alatt működő költségvetési szerv.

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. Székhely címe: 1134 Budapest, Váci út 35. Levelezési cím: 1255 Bp., Pf.: 182. Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070, e-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu.

Ha a visszajelzési eljárásban az értesítést, vagy kérelmet benyújtó személy a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem kap, vagy nem kielégítő választ kap a közszférabeli szervezettől, akkor bejelentése alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta:
Dr. Tirják László, igazgató