Hírek, aktualitások

Egy nap a szürkemarha gulyánál

Különleges programra várjuk kedves vendégeinket Biharugrán, a Simotai-legelőn. Az érdeklődők egy teljes napot tölthetnek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében élő szürkemarha gulyával.

Negyvenhárman verseltek a Madarak és Fák napján

A Madarak és Fák Napja alkalmából immár huszonkettedik alkalommal rendeztük meg a Fekete István nevével fémjelzett vers- és prózamondó versenyt Dévaványán, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában.

Visszatértek a színpompás gyurgyalagok a Marosra

Vándorló madaraink között a gyurgyalag az egyik legkésőbb visszatérő faj. A Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér részterületére május elején érkeztek vissza az első költőpárok.

Visszatértek a kardoskúti Fehér-tóhoz a kis őrgébicsek

A kis őrgébics az egyik legkésőbb érkező és legkorábban távozó, vonuló madárfajunk. A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó kardoskúti Fehér-tó környékén idén április 27-én figyeltük meg az első példányt, majd folyamatosan érkeztek a többiek is.

Ragyogó napsütés, színvonalas programok a VII. Túzokfesztiválon

Kellemes tavaszi napsütés és gazdag programkínálat várta szombaton, Dévaványán a VII. Túzokfesztivál vendégeit. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Dévaványa Város Önkormányzata által közösen szervezett rendezvényre ezúttal is több ezer látogató érkezett a környező és távolabbi településekről.