Hírek, aktualitások

Állatok őszi környezetünkben

Az ősz beköszöntével a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban is elkezdték a fák színes leveleiket hullatni, a hőmérséklet fokozatosan csökken, egyre többször esik az eső is.

Galagonyapirosító túra Bélmegyeren

A Táj Nemzetközi Napja alkalmából október 17-én „galagonyapirosító” túrára várta a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A kirándulás keretében a Bélmegyeri Fáspusztát barangoltuk be a résztvevőkkel. 

Görgeti már az őszi szél a sziki ballagófüvet

A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó kardoskúti Fehér-tó környezetében nagy számban él egy különös szaporodási stratégiával rendelkező, „vándorló” növény, a sziki ballagófű.

Szoros eredmények születtek a XVIII. Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedőn

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg az Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedőt a térség általános iskolásai számára. A dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban, október 4-én megtartott döntőben kiváló eredmények születtek.

Aktuális állásajánlatok

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi Központjába felvételt hirdet az alábbi munkakörök betöltésére.

Megérkeztek az első darvak a kardoskúti Fehér-tóra

A darvak vonulási útvonalának egyik fontos állomása a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó kardoskúti Fehér-tó. A vonulás csúcsán, november derekán egyedszámuk általában több tízezerre is felduzzad. 

A cickányok titokzatos élete

A cickányok igen rejtőzködő életmódot folytatnak, bár ahhoz mégsem elég szemfülesek, hogy legfőbb ragadozójuk, a gyöngybagoly, elől elrejtőzzenek. Így jelenlétük felmérésére hatékony módszer a bagolyköpet elemzés.

Korona helyett, marhalábszár jutott az állatpark szépének

Október 4-én, immáron kilencvenedik alkalommal emlékeznek meg világszerte az Állatok Világnapjáról. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén ennek apropóján különleges programokkal vártuk a látogatókat.

Lezárult az idei Túzok Vándorkupa alkotói pályázat

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben is meghirdette a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát a működési területén található települések általános- és középiskolás diákok részére.

Felbukkantak az első fakó rétihéják a Csanádi pusztákon

Szeptember közepén felbukkantak a fakó rétihéják első, vonuló példányai a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. Ezek az orosz sztyeppéken fészkelő ragadozó madarak a Szaharától délre eső Száhel-övezetbe tartanak, ott töltik a telet.