Hírek, aktualitások

Halastavi túra rekkenő hőségben, szép élményekkel

A 35 fokos hőség ellenére lelkes csapat indult útnak június 22-én, délután a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság meghirdetett, szakvezetéses túrájára. A cél a Biharugrai-halastavak madárvilágának megfigyelése volt.

Lepkék százait vonzzák a virágzó levendulák

Dévaványán, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának bekötőútja mellett már virágba borultak a levendulák. A finom illatú, lila virágok nagyon sokféle lepkét is odavonzanak. 

Tanári Csendes Nap volt a Körösvölgyi Állatparkban

A szarvasi Benka Gyula Evangélikus Két Tanítási nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai tanári csendes napot tartottak június 10-én, melyhez a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja ideális helyszínnek bizonyult.

Batlacsapat vendégeskedett a kardoskúti Fehér-tavon

Kilenc példányból álló batlacsapat bukkant fel június 2-án a Körös-Maros Nemzeti Parkban található kardoskúti Fehér-tavon. A madarak egész nap a növényzettel benőtt tóparton táplálkoztak.

Népszerű Kajla pecsételő pont a Körösvölgyi Állatpark

Hazánk területén több száz népszerű Kajla pecsételő pont várja a kiránduló gyermekeket és családjaikat. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található Körösvölgyi Állatparkja is népszerű helyszíne a Kajla programnak.  

Élménydús nap a szürkemarha gulyával a Simotai-legelőn

Június 1-én szerény létszámmal, de kiváló időben zajlott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által első alkalommal meghirdetett „Egy nap a szürkemarha gulyával” elnevezésű program, melynek helyszínéül a Kis-Sárréten található Simotai-legelő szolgált.