Hírek, aktualitások

Felbukkantak az első fakó rétihéják a Csanádi pusztákon

Szeptember közepén felbukkantak a fakó rétihéják első, vonuló példányai a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. Ezek az orosz sztyeppéken fészkelő ragadozó madarak a Szaharától délre eső Száhel-övezetbe tartanak, ott töltik a telet.

Olasz Ákos az év Ifjú Kócsagőre!

Olasz Ákos, az Állatorvostudományi Egyetem harmadéves állatorvostan hallgatója képviselte az idén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságot a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjén.

Havasi lilék népes csapata bukkant fel Kardoskúton

Ritka vendégek jártak szeptember elején a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó kardoskúti Fehér-tavon. Először kettő, majd néhány nappal később 14 havasi lile állt meg táplálkozni a kiégett tómederben és a környező, kopár területen.

Gyógyulás után szabadon engedtük a sérült uhut

Három hét alatt felgyógyult, így a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei szeptember 23-án szabadon engedhették azt az uhut, amely korábban Dévaványa térségében egy szögesdrótba gabalyodott és megsérült.

Uhu bukkant fel Dévaványán 

Lakossági bejelentés alapján találtak rá a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai Dévaványa északi határrészén egy szögesdrótba gabalyodott, nagytestű bagolyra.

Túrázzanak velünk szarvasbőgés idején!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idén is szervez gyalogtúrát szarvasbőgés idején, a Kis-Sárréten. A program a Magyar Nemzeti Parkok Hetének keretében valósul meg.

Ismét több halászsas kóborol a Kis-Sárréten 

A nyár folyamán többször is megfigyeltünk halászsasokat a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Szeptember első felében két példány tartózkodott a térségben.

I.Túzok Trail- Futás a túzokokért

Szeptember 4-én, szombaton, kiváló időjárási körülmények között, első alkalommal került megrendezésre az I.Túzok Trail terepfutóverseny és kerékpáros teljesítménytúra Dévaványán.