A levegő tollas vándorairól hallhattak az orosházi iskolások

A Fenntarthatósági Témahét keretében április 25-én rendhagyó tanórát tartottak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnáziumban.

A szakmai előadást az iskola felső tagozatos diákjai hallgatták meg, összesen több mint százan. A témahét keretében idén is több fő témában lehetett programot választani. Az orosházi iskola a „Levegő és élővilága” fő témájához illeszkedő „A levegő vándorai: madárvonulás a kardoskúti Fehér-tavon” elnevezésű program mellett döntöttek.

Az előadás keretében a gyerekek számos érdekességet megtudhattak a madarak vonulásáról és a Fehér-tó madártani értékeiről. Választ kaptak például arra, miért is kelnek vándorútra a madarak, s hogyan tesznek meg akár 3-4000 kilométeres utakat leszállás nélkül, pár nap alatt.  Úgy kaptak feleletet az ilyen és hasonló kérdésekre, hogy közben a természettudományos ismereteik is gyarapodtak, mivel a természetismeret, biológia, és a földrajz órák tananyagát is érintettük az előadás során.

előadás
Fotó: Palcsek István Szilárd
előadás
Fotó: Palcsek István Szilárd