Hírek, aktualitások

Névnapi agancshullás az Állatparkban

Minden évben beszámolunk arról, amikor tél végén, Bátor, a Körösvölgyi Állatpark büszke gímszarvas bikája lehullajtja agancsát. Idén a jeles esemény pontosan a névnapjára, azaz február 27-re esett.

Nőnapi kirándulás, nemcsak hölgyeknek!

Március 6-án, vasárnap nőnapi túrát szervez a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A kirándulás során a szabadkígyósi Nagyerdő tavaszi arcát ismerhetik meg az érdeklődők.

Fontos feladat a madárodúk téli karbantartása

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának környékén és a réhelyi „Madárvárosban” is nagy figyelmet fordítunk a kihelyezett madárodúk téli karbantartására.

Vízimadarak népesítették be a Nagy-Zsombékot

Február közepén legalább ezer vadlúd, jelentős számú réce és néhány kisebb darucsapat népesítette be a Körös-Maros Nemzeti Park Montág-puszta részterületén fekvő Nagy-Zsombékot.

Vörös kánya bukkant fel Kútvölgy térségében

Az alföldi tájakon ritka vendégnek számító vörös kánya tűnt fel a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén fekvő Kútvölgy (Hódmezővásárhely külterületi része) térségében.

Ezen a télen kevesebb az erdei fülesbagoly a városokban, falvakban

Idén a szokásosnál kevesebb erdei fülesbagoly választotta telelőhelyül a Körös-Maros Nemzeti Park működési területén fekvő, dél-alföldi településeket. Néhány városban azért így is több tucatnyi bagoly tölti a nappali órákat a parkok, sétányok örökzöldjein, platánfáin.