Hírek, aktualitások

Jöjjenek szalakóta-mustrára a kardoskúti pusztára!

Június 24-én, csütörtökön Kardoskútra, szalakóták megfigyelésére várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Az alföldi puszták színpompás madarai bizonyára elnyerik majd tetszésüket.

Idén is elkezdődnek a Szünidei Állatmustrák

Az iskolai szünidő minden vasárnapján pontban délelőtt 11 órától idén is szünidei állatmustrákkal várjuk kedves vendégeink a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjába. 

Ikergidák születtek a Körösvölgyi Állatparkban

2021 az ikerellések éve a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában. A korábban született muflon ikerbárányok után most iker őzgidák is világra jöttek a parkban.

Fiókarekord parlagi sasoknál

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei a napokban végzik a parlagisas-fészkek közös éves ellenőrzését az Igazgatóság teljes működési területén.

Szarvasbogár-rajzás az Anna-ligetben

A június eleji szarvasbogár-rajzás idén is megfigyelhető a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában.

Cserebökényben, az Ős-Maros medre mentén barangoltunk

Május 28-án, délután „cserebökényi csavargás”-ra várta a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A 8,3 kilométeres gyalogtúra során, az Ős-Maros medre mentén haladva ismerkedtünk a táj történetével, természeti értékeivel, szépségeivel.

A szikesektől a csernozjomig - Megújult a Talajkuckó

Teljesen megújult és új helyre is került a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában a 2014-ben létrehozott Talajkuckó. A kis házikó játékos, interaktív formában segíti a talaj szerkezetének és a benne élő állatoknak a megismerését.

Nemzeti Parki Védjegyes Termékek a Tölgy büfében

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság üzemeltetésében működő Körösvölgyi Állatpark büféjében is megvásárolhatók a Nemzeti Parki Termék Védjegy tanúsítványával rendelkező, környezetkímélő módon előállított termékek.

Jöjjön el egy nyáresti sétára a Biharugrai-halastavakra!  

Június 12-én, szombaton nyáresti sétára hívja Biharugrára a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Szakvezetőnkkel a Biharugrai-halastavakat járhatják be, ahol a madárvilággal, a gémtelepek életével ismerkedhetnek.