Hírek, aktualitások

Visszatértek a fekete gólyák a Dél-Alföldre

Március második felében a fekete gólyák is visszatértek a Körös-Maros Nemzeti Park tájaira. Reményeink szerint idén az időjárás kedvez majd nekik, így költésük is sikeres lesz.

Réti fülesbagoly kezdett költésbe Cserebökényben

A Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületén réti fülesbagoly fészket találtunk. Március végén, egy őszi árpa táblában, közvetlenül előttünk szállt fel a tojó, s a fészkében egy tojás volt.

Pajzsoscankók sokszínű csapatai vonulnak a pusztákon

Vonuló pajzsoscankók több ezres csapatai állomásoznak a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin. A Csanádi pusztákon és a kardoskúti Fehér-tó térségében is vannak még jelentős gyepi vízállások, ahol az északra tartó cankók bőséges táplálékot találnak maguknak.

Megtisztítottuk a Körös-árteret

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is részt vett az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) szervezésében életre hívott „Tavaszi nagytakarítás- takarítsuk ki együtt a természetet!” című országos hulladékgyűjtési akcióban.

Denevérodúkat is láthatunk a dévaványai kiállításon

Április 1-én „Otthon az erdőben – Hol laknak a madarak?” címmel nyílt új, időszaki kiállítás Dévaványán, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában.

Madárparadicsom Kardoskúton

A téli csapadéknak köszönhetően még mindig jelentős a vízmennyiség a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületén. A víz tömegesen vonzza a táplálék után kutató madarakat.