Hírek, aktualitások

Fontos állomáshely: kis pólingok a kardoskúti Fehér-tavon

A tavaszi vonulás során a kis pólingok egyik fontos magyarországi állomáshelye a Körös-Maros Nemzeti Parkban található kardoskúti Fehér-tó. Idén a vonulás csúcsidőszakában egyszerre 221 kis póling tartózkodott a területen.

Már építik fészküket a nyár madarai, a sárgarigók

„Lement a nap a maga járásán, sárgarigó szól a Tisza partján…” ahogyan a közismert nóta is bizonyítja, a sárgarigó a magyar nép egyik kedves madara. Jellegzetes hangját a Körös-Maros Nemzeti Park tájain gyakran hallhatjuk.

E-bike túrák indulnak az Állatparkból

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évre is hirdetett e-bike túrákat, melyek május 15-től szombati napokon kerülnek megtartásra egészen október végéig.

Rovarszállással gazdagodott a Réhelyi tanösvény

Új elemmel, egy rovarhotellel gazdagodott a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Réhelyi tanösvénye. A fából készült építmény a megfigyelőtorony mellett kapott helyet.

Virágzik a törpe mandula

Bár a megszokottól hűvösebb, borongós az idei április, mégis a kikeletet hirdeti, hogy a napokban hirtelen beköszöntő tavaszban bontogatja szirmait a törpe mandula a Körös-Maros Nemzeti Park Békés-Csanádi löszháton fekvő területein.