Hírek, aktualitások

Megnyílt a Réhelyi Büfé

Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott termékeket is vásárolhatnak vendégeink a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában található Réhelyi Büfében.

Gyógyteákkal fűszereztük a Mágikus éjszakát

Szeghalomról, Dévaványáról, sőt még Veszprémből is érkeztek érdeklődők a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett „Barnabás nap és Mágikus éjszaka” című programra, melyet június 19-én este rendeztünk meg Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban.

Terepjáróval a Kis-Sárréten

A Körös-Maros Nemzeti Park egyik legváltozatosabb és egyben legértékesebb részterülete a Kis-Sárrét. A megmaradt mocsarak, a Biharugrai- és a Begécsi-halastavak, a kiterjedt erdők és az igen fajgazdag gyepterületek minden évszakban kínálnak látnivalót a természetszerető emberek számára.

Partimadarak tömegei a kardoskúti Fehér-tavon

A nyári forróság és a csapadékhiány miatt sok helyről eltűntek a felszíni vizek, így a madarak egyre jobban koncentrálódnak a még meglévő vízfelületekre. A Körös-Maros Nemzeti Parkban található kardoskúti Fehér-tavon most partimadarak ezrei időznek.

Jöjjenek szalakóta-mustrára a kardoskúti pusztára!

Június 24-én, csütörtökön Kardoskútra, szalakóták megfigyelésére várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Az alföldi puszták színpompás madarai bizonyára elnyerik majd tetszésüket.

Idén is elkezdődnek a Szünidei Állatmustrák

Az iskolai szünidő minden vasárnapján pontban délelőtt 11 órától idén is szünidei állatmustrákkal várjuk kedves vendégeink a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjába. 

Ikergidák születtek a Körösvölgyi Állatparkban

2021 az ikerellések éve a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában. A korábban született muflon ikerbárányok után most iker őzgidák is világra jöttek a parkban.

Fiókarekord parlagi sasoknál

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei a napokban végzik a parlagisas-fészkek közös éves ellenőrzését az Igazgatóság teljes működési területén.

Szarvasbogár-rajzás az Anna-ligetben

A június eleji szarvasbogár-rajzás idén is megfigyelhető a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában.