Hírek, aktualitások

Tavaszi hérics virít a Tatársánci ősgyepen

A Körös-Maros Nemzeti Park Tatársánci ősgyep részterületén kibontották sárga szirmaikat a tavaszi héricsek. A védett növényekből a március 30-i felméréskor 94 virágzó tövet számoltunk.

Állatparki híradó: Egyre aktívabbak a mókusok

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának átmenti zárva tartása állatparki híradóval jelentkezünk, hogy ezen időszak alatt se maradjon le senki az eseményeinkről.

Tyúktaréjtól sárgák a dél-alföldi puszták

A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin javában virágzik a mezei, a sárga és a védett, pusztai tyúktaréj. Ha lehajolunk az aprócska, sárga virágokhoz, felfedezhetjük szépségüket.

Dévaványán biztonságos odúkat kaptak a kistestű madarak

A Varázslatos Magyarország „Ma egy fészek, holnap az óceán!” elnevezésű akciójának keretében, március 18-án 30 darab madárodút helyeztünk ki a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának környezetében.

Újra megtelepedhetnek a nyári ludak Kardoskút térségében

Öt év után ismét esély van arra, hogy nyári ludak költhetnek a Körös-Maros Nemzeti Parkban található kardoskúti Fehér-tónál. A közeli Cserebökényi-pusztákon pedig reményeink szerint idén is szép számban költenek majd.

Keressük az idei év Ifjú Kócsagőrét

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is várja jelentkezőit az idén már nyolcadik alkalommal meghirdetésre kerülő „Ifjú Kócsagőr” programra.

Megjöttek az első gólyák a Körös-Maros Nemzeti Parkba

Legalább hét gólya már biztosan visszatért a Körös-Maros Nemzeti Park tájaira. A hagyomány szerint Sándor napkor, azaz március 18-án többségüknek itt kellene lenniük, az időjárás azonban most cseppet sem kedvez nekik.