Hírek, aktualitások

Vidám gyermeknaptól zsibongott az Anna-liget

Idén is megrendezésre került a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának immár hagyományos, Tiétek a Liget elnevezésű gyermeknapi programja.

Újabb állatcsemeték gazdagítják a Körösvölgyi Állatparkot

A vadmalacok tél végi és a muflon bárányok tavaszi világrajövetele után újabb állatparki csemetékkel bővült a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye.  Május első felében újabb kisállatok látták meg a napvilágot a Körösvölgyi Állatparkban.

Kacstalan lednekkel gazdagodott a kardoskúti növényvilág

Egy szerény megjelenésű, de annál érdekesebb növényfaj, a kacstalan lednek néhány példánya került elő a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterülete közelében, Kardoskút település határában.

Sokszínű, változatos madárvilág a rizsföldeken

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén több terület is szolgál a rizs termesztésére. Ezekben a száraz hónapokban különösen megnő a jelentősége a rizsföldeknek, melyek sekély vizű élőhelyet kínálnak a vízimadarak számára.

Rozsdástorkú pityerek vonulnak Kardoskúton

A rozsdástorkú pityer rendszeres átvonuló madárfajnak számít Magyarországon, főleg az Alföldön. A Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületén a közelmúltban rendszeresen felbukkantak kisebb csapatai.

Kajtár gólyák tanyáznak a Fehér-tónál

Május első napjaitól kezdve kisebb csapatnyi gólya tanyázik a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó kardoskúti Fehér-tó környékén. A madarak szinte egész nap a gyepeken és a Lófogó-ér mentén időznek.

Átadásra került a Túzok Vándorkupa

Az V. Túzokfesztivál keretein belül került sor a Túzok Vándorkupa alkotói pályázat díjátadójára. A vándorkupát – immár második alkalommal – Tóth-Rigler Emma, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. osztályos diákja nyerte.