Hírek, aktualitások

Nyári bundás hermelin bukkant fel a Montág-pusztán

A Körös-Maros Nemzeti Park vizes élőhelyeinek környékén bár kis számban, de élnek hermelinek. Ezek a kistermetű ragadozók rejtőzködő életmódot folytatnak, csak éjszaka vadásznak, ezért ritkán kerülnek szem elé.

A Dévaványai-síkon javában kotlanak a kerecsenek

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata április 5-én, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársaival közös bejárást szervezett a Dévaványai-síkon.

Húsvéti Tavaszünnep lesz a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye 2022. április 17-18-án színes és izgalmas programokkal várja kedves látogatóit, ahol kicsik és nagyok egyaránt találhatnak majd kedvükre való érdekességeket.

Virágzik a pusztai tyúktaréj

Idén a tartós reggeli fagyok miatt csak március közepén kezdődött meg a pusztai tyúktaréj virágzása a Körös-Maros Nemzeti Park tájain.

Túrázzanak velünk a tavaszi berekben!

Április 9-én, szombaton reggel 9.00 órai kezdettel „Tavasz a berekben” elnevezéssel túrát szervezünk a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén.

Április 1-én újra megnyitja kapuit a dévaványai látogatóközpont

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja április 1-én, pénteken ismét megnyitja kapuit. Az október 31-ig tartó szezonban számos érdekes, izgalmas látnivalóval, programmal és újdonsággal várjuk a természetbarátokat.

Megkezdődött a túzokdürgés

A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén megkezdődött a túzokdürgés időszaka. A kakasok látványos násztáncának megfigyelése különleges élményt jelenthet a természetszerető emberek számára.