Természetiskola minősítést kapott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság két természetiskolája

Az oklevelek a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 nyitórendezvényén, 2022. június 3-án Balatonfüreden kerültek ünnepélyes átadásra.

A tanúsítványokat Dr. Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára és Balczó Bertalan helyettes államtitkár adta át a nemzeti park igazgatóságok vezetőinek.

A tavalyi évben új minősítési rendszer került kidolgozásra az egységes kínálatra vonatkozó igényekre és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva.

Az új minősítési rendszer a TERMÉSZETISKOLA nevet viseli, hangsúlyosabban utalva a nemzeti park igazgatóságok tevékenységére, a táj- és természetvédelem fontosságára, valamint a természeti értékek bemutatásában végzett több évtizedes munkára.

A többszintű kategóriarendszer több elérhetőséget biztosít a térségben élők számára, valamint lehetőséget nyújt a helyi szálláshely-szolgáltatókkal való szorosabb együttműködésre.

A Természetiskola minősítés kategóriái a következők:

TERMÉSZETISKOLA – BÁZISHELY
TERMÉSZETISKOLA – OKTATÓHELY
TERMÉSZETISKOLAI MOBILPROGRAM

Igazgatóságunk két természetiskolával pályázott a minősítésre, mely 2022. májusában zárult le. A Ködvirág Természetiskola (Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont, Dévaványa) bázishelyként, a Körösvölgyi Állatpark Természetiskola oktatóhely kategóriában kapta meg a minősítést. 

Természetiskola programjainkról itt lehet bővebben olvasni: https://www.kmnp.hu/hu/erdei-iskolak

természetiskola

természetiskola

természetiskola