Madárkarácsony és Luca-napi szokások

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja december 4-én, szombaton 10.00 órától „Madárkarácsony, Luca-napi szokások” címmel szezonzáró programra várja az érdeklődőket Dévaványán.

Az érdeklődők a program első részében egy színjátékkal egybekötött, rövid előadást láthatnak-hallhatnak, melynek keretében a Luca-napi szokásokat elevenítjük fel. Ezt követően a madarakra koncentrálunk: egy rövid előadás hangzik el a madáretetésről, s mivel, hogyan csináljuk ezt helyesen.

Ezúttal sem marad el a kézműves tevékenység, négy foglalkoztató asztalon négy különféle dologgal foglalatoskodhatnak vendégeink. Készíthetnek továbbá Luca-széket, madárkalácsot, karácsonyi díszeket és ültethetnek Luca-búzát. A reményt, összetartást, bőséget, gazdagságot szimbolizáló Luca-búza Karácsonyig kizöldül, így szép dísze lehet az ünnepi asztalnak, de akár az ételeket is ízesíthetjük vele.

A program zárásaként egy rövid túrára indulunk, melynek során a kihelyezett madáretetőkbe tesszük a madárkalácsokat.

A részvételi díj felnőtteknek 700, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 500 forint. Kérjük, hogy részvételi szándékukat legalább két nappal korábban szíveskedjenek telefonon jelezni. Erre azért van szükség, hogy a kézműves tevékenységekhez a létszámnak megfelelő mennyiségű alapanyagot tudjunk előkészíteni. Bejelentkezés Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőnél a 06-30/445-2409-es, vagy a 66/483-083-as telefonszámon.   

Plakát