Víz-Kvíz: csaknem százötven feladatlap érkezett a vetélkedőre

Tizenöt település iskoláiból, összesen 144 megfelelően kitöltött, értékelhető feladatlap érkezett be a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett Víz-Kvíz vetélkedőre.

A legtöbben a kecskeméti Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola diákjai közül vettek részt a megmérettetésen. Szép számban érkeztek feladatlapok Békéscsabáról, Szarvasról, Öcsödről és más településekről. Mivel a kitöltött feladatlapokat online kellett beküldeni, így gyakorlatilag az ország bármely részéből bekapcsolódhattak a felső tagozatos diákok. Jöttek megoldások például Sopronból és Miskolcról is.

A résztvevők számát illetően nagyon sikeresnek mondható a vetélkedő, azt azonban sajnálattal tapasztaltuk, hogy a maximális 13 pontot senkinek sem sikerült elérnie, sőt 12 pontos feladatlap sem volt. Hatan értek el 11 pontot, ők a következők (a feladatlapok beérkezésének sorrendjében):

Biacs Réka – Szarvas, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Simon Lázár – Békéscsaba, Szlovák Gimnázium, Általános Iskola

Borbély Botond – Sopron, Széchényi István Gimnázium

Rónai Anna Zóra – Kecskemét, Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Csikai Zsuzsanna – Kecskemét, Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Zsámboki Ádám – Kecskemét, Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda

A kecskeméti iskola diákjai kiválóan szerepeltek, amit jól mutat az is, hogy a 10 pontot elérő 19 diák többsége is ebből az intézményből került ki.

A vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetése április elején lesz Dévaványán, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában. A díjazottakat erről külön levélben is értesítjük majd.