Virgonc akrobaták a Körösvölgyi Állatpark mókus házában

Suhanó, vörös bundás légi akrobaták, merész ugrásaikkal, fürge famászó technikájukkal kápráztatják el a vendégeket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi Körösvölgyi Állatparkjának Mókus-házában.

A virgonc légtornászok ifjonc vörös mókusok, akik a héten foglalták el új, védett és kényelmes lakosztályukat.

A négy lompos farkú, alig nyolc hetes, elárvult apróság ember kézben nevelkedett és még csak most ismerkedik tágabb környezetével, ahol további gondoskodásban részesülnek. Az állatgondozó kollegák még naponta kétszer tápszerrel szoptatják őket, de a kisállatok már ismerkednek a szilárd táplálékok repertoárjával is. Ügyes mancsaikkal ösztönösen veszik magukhoz a tört diót, a mogyorót is, melyet jellegzetes hangú rágcsálással ízlelgetnek. 

Az egyenként nagyjából még csak egy dekagrammnyi tömegű, ivarát tekintve két hím és két nőstény mókusfiók cseperedését a Körösvölgyi Állatpark Mókus-házában bárki testközelből megszemlélheti. Már most nagyon ügyesen és villámgyorsan közlekednek a részükre kihelyezett odúk, mászókák között. Kedvenc játékuk egy plüss csimpánz, melyhez ragaszkodnak és anyapótlék gyanánt bújnak oda hozzá. A kis vörös bundások néhány héten belül teljesen önállósodnak majd.

A Körösvölgyi Állatpark címerállatai és a további 50 féle állatfaj megtekintésére sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.