Világra jött az első idei muflon bárány a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában az idei első újszülött egy muflon bárány lett, mely március 19-én a déli órákban, gyors ellést követően jött a világra.

A muflon kifutónál aznap sétáló látogatók részesei lehettek a piciny, alig két kilogrammos kisbárány érkezésének és az azt követő anyai gondoskodást, a kis muflon első lépéseit is nyomon követhették. A muflon bárányok szinte azonnal, az ellés utáni néhány percben fölállnak és még gyöngécske lábaikkal követik anyjukat, akik biztonságos helyre vezetik az ilyenkor még védtelen kicsiket. Ez a természetben kulcskérdés a ragadozók elleni hatékony védekezésben.

A mufloncsöppség büszke apja a Don Juhan névre keresztelt muflon kos, anyja egy több éves, tapasztalt jerke. A most érkezett kisbárány mintegy öt hónapnyi vemhességet követően látta meg a napvilágot. Ivarát tekintve jerkebárány, azaz nőnemű egyed. A kisbárány tejjel táplálkozik, anyjához fűződő szoros kapcsolata néhány hét után kezd majd csak lazulni.

Mivel a szarvasi Körösvölgyi Állatpark muflon nyájának több jerkéje is vemhes, ezért a közeljövőben várhatóan tovább bővül majd az utódok száma.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a bájos jövevény megtekintésére.

 

Helyszín és elérhetőség:

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

muflon
Fotó: Bencsik Antal Zsolt
muflon
Fotó: Bencsik Antal Zsolt