Újabb helyszíneken folytatódik a madárodúk kihelyezése

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is részt vesz az Egy a Természettel Nonprofit Kft. által életre hívott Madárodú-kihelyezési Akcióprogramban.

 Az akció keretében országszerte mintegy 3500 odú és 350 madáretető kerül kihelyezésre a hazai nemzeti park igazgatóságok, az erdőgazdaságok és a vadászkamara közreműködésével.

Énekesmadaraink költőhelyeinek bővítése, illetve téli etetésük mellett az akcióprogram célja, hogy a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai ezért a rendelkezésükre bocsátott madárodúkat és –etetőket a védett területek szomszédságában fekvő települések iskolásai és óvodásai közreműködésével helyezik ki.

Az akcióprogram keretében most további két helyszínen, Kardoskúton és Székkutason jártak munkatársaink. Először, február 10-én, a Kardoskúti  Napköziotthonos Óvoda nebulóinak tartottunk előadást az énekesmadarak természetben betöltött szerepéről, az odúban költőfajok igényeiről, továbbá a téli madáretetés gyakorlatáról. A régió második állomása pedig a Székkutasi Líbor Ilona Óvoda volt, ahol február 11-én került sor a madárodúk átadására. A kihelyezett madárodúk első tavaszi ellenőrzéséig még várniuk kell az ovisoknak, de a madáretetőre érkező cinegék, tengelicek, őszapók első csapataiban már gyönyörködhetnek a gyerekek és a pedagógusok egyaránt.