Túzok vándorkupa

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát a működési területén található települések általános- és középiskolás diákjai részére.

A felhívás célja a túzok, mint fokozottan védett, kipusztulással fenyegetett madárfaj széles körű megismertetése, illetve a fiatal generáció közvetlen természeti környezetének felfedezésére, megóvására való ösztönzése.

Pályázni bármilyen képzőművészeti, irodalmi alkotással lehet, amely túzokkal kapcsolatos élményt jelenít meg. A hangsúly a lehető legötletesebb, lehetőség szerint minél egyedibb módon történő bemutatáson van. A túzok megismerésében az Igazgatóság munkatársai, előzetes egyeztetés alapján segítséget nyújtanak.

A pályázatokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság központjába 5540 Szarvas, Anna-liget 1.) szükséges eljuttatni személyesen vagy postai úton, 2021. április 8. (csütörtök) 12 óráig.

A nyertes és családja 1 teljes éven keresztül kedvezményesen látogathatja az Igazgatóság fogadó helyeit és részterületeit, illetve 1 alkalommal, szintén szabadon egy egész napos szervezett programon vehet részt osztályával az Igazgatóság szervezésében.

A pályázatban a nyertesen kívül további II. és III. helyezettek, illetve különdíjasok is értékelésre kerülnek, akik szintén értékes nyereményekben részesülnek.

Eredményhirdetés 2021. május 8-án az V. Túzokfesztiválon lesz a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban.

A települések listáját, ahonnan várjuk a beérkező munkákat innen tölthetik le.

További információk érhetőek el az alábbi elérhetőségeken:

https://www.facebook.com/events/1110817892676867/

http://kmnp.hu/

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

5540 Szarvas, Anna-liget 1.

Telefon: 66/313-855.