Túrázzunk együtt Mágor-pusztán!

Április 2-án, szombaton Mágor-pusztai bakancsos túrára várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

A kirándulás során megleshetjük az alföldi puszták egyik leglátványosabb, tavaszi mozzanatát, a túzokkakasok dürgését, amely nem más, mint egy násztánc. Ilyenkor a tojók maguk keresik fel a kakasokat. A dürgési időszak március végétől május elejéig tart.

Igazgatóságunk munkatársai már több mint tíz éve vezetett túra során mutatják be a Vésztő környéki túzok-élőhelyeket. A túra során a résztvevők természetesen megismerkedhetnek a puszta egyéb madaraival is, elsősorban az itt élő ritka ragadozó madarakkal (rétisas, parlagi sas, kerecsensólyom).

A túra hossza a látnivalóktól és a vendégek igényeitől függően körülbelül 8-10 kilométer. A találkozó helyszíne a KMNPI mágori megfigyelőtornya (GPS-koordináták: É: 46° 56’ 59,52” K: 21° 12, 04’14”), időpontja reggel 8.00 óra. Kérjük, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetben jöjjenek, s amennyiben esőre van kilátás, akkor gumicsizmát is hozzanak magukkal.

További információk és bejelentkezés Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőnél +36 30 645 0613-as telefonszámon.

túzokcsapat
Túzokcsapat Mágor-pusztán Fotó: Tóth Imre