Túrázzunk egyet Biharugrán! - Szentivánéji séta a halastavak környékén

Június 24-én, szombaton nyár esti sétára hívjuk Önöket a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületére, ahol a Biharugrai-halastavakat járhatják be.

A találkozó helyszíne a Biharugrai Madárvárta (GPS koordináták: É: 46° 58’ 32,40” K: 21° 38’ 28,89”), időpontja délután 17.00 óra. A mintegy 6 km hosszúra tervezett sétánk a halastavak gátjain vezet, innen gyönyörködhetünk a vizekben és az azok környékén élő növény- és állatvilágban. Nyári időben az élővilág napközben kevésbé aktív, de ebben a késő délutáni időpontban nagy eséllyel találkozhatunk főként a madárvilág képviselőivel: fiókáikat vezető nyári ludakkal, récecsaládokkal, vagy táplálékukat keresgélő kócsagokkal, gémekkel.

Utunk során a nádi énekesek hangjait hallgathatjuk, a környező növények illatát érezhetjük. A betekintő toronyból elénk tárul a nagy kiterjedésű vízterület, s fentről is megcsodálhatjuk a vizes élőhelyek varázslatos világát.

Kérjük, hogy a vízálló cipőket ne felejtsék otthon. A program részvételi díja felnőtteknek 1000 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft/fő. További információk és jelentkezés: Járvás Katalin területi felügyelőnél a +36 30 108 7201-es telefonszámon.

túra
Fotó: Szabó Ákos
túra
Fotó: Szabó Ákos