Túrázzanak velünk egy nyári estén, a Biharugrai-halastavakon!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság június 11-én, szombaton szakvezetéses gyalogtúrát szervez a Biharugrai-halastavakon. A program a Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében valósul meg.

A lassan már hagyományosnak mondható nyár esti túránk találkozójának helyszíne ezúttal is a Bihari Madárvárta (GPS koordináták: É: 46° 58’ 32,40” K: 21° 38’ 28,89”), ahová délután 17.00 órára várjuk az érdeklődőket. A Biharugrai halastavakon mintegy 6 km-es gyalogtúrát tervezünk, melynek során vendégeink megismerkedhetnek a halastavak madárvilágával. A programot azért tervezzük az esti órákra, mert nyáron a hajnali és a kora esti órákban a legélénkebbek a madarak.

A gémtelepeken ilyenkor már nagy a nyüzsgés. A kanalasgémek fiókái kirepültek és a nagy kócsagok fiókái is ezekben a napokban hagyják el a fészektelepet. A kisebb testű gémek viszont még csak nemrég kezdtek költésbe. Szintén nagy a mozgás a dankasirályok és a küszvágó csérek költőtelepein. Ezen kívül a már fiókákat vezető különböző récefajokkal is megismerkedhetnek a vendégek. 

A nádi énekesek ebben az időszakban már a második fészekaljat nevelik, tehát még gyönyörködhetünk a hímek énekében is. A tavak között költő rétisas-pár fiókái is ezekben a napokban hagyják el fészküket.

A program részvételi díja felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. További információk és bejelentkezés Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 645 0613).