Túrázzanak velünk a Kis-Sárrét őszi erdeiben!

Október 22-én, szombaton őszi erdei túrára várjuk a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületére. Ebben a térségben Békés megyei viszonylatban kiterjedt erdők találhatók, melyek tájképi értékük mellett számtalan természeti kincset is rejtenek.

Zömmel telepített erdőkről van szó, azonban a telepítésük óta eltelt közel száz év lehetőséget adott arra, hogy klasszikus erdei életközösségek alakuljanak ki. Ezt nemcsak a gerinces, hanem a gerinctelen fauna kutatásai is igazolják. Az őszi erdők sajátos hangulata és csodálatos színvilága mellett a kirándulóknak lehetőségük lesz megismerkedni olyan állat- és növényfajokkal, melyek a Kis-Sárrét jellegzetes élővilágából adnak ízelítőt. Utunk során különböző erdőtípusokban – kocsányos tölgyesekben, hazai nyarasokban, kőrises erdőkben és erdei tisztásokon – barangolunk majd.

A találkozó időpontja: október 22, szombat, reggel 8.00 óra, helyszíne: Biharugra, Földesi-telep (GPS koordináták: É: 46° 56’ 20,76” K: 21° 34’ 48,24”). A Vátyoni-erdőket gépkocsival közelítjük meg, majd egy 5-6 km-es, kényelmes sétával járjuk be a vidéket. A reggeli harmat miatt gumicsizma vagy vízálló lábbeli viselete ajánlott. Az út nem fárasztó, kényelmesen járható, idősebbek is bátran vállalhatják.

A részvételi díj felnőtteknek 700 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft. További információk és jelentkezés Biró István tájegységi csoportvezetőnél (+36 30 475 1785). Várjuk Önöket szeretettel a jelzett időpontban!

erdő
Fotó: Biró István
ősz
Fotó: Biró István