Tojáskeresés, nyuszisimogatás - Sikeres húsvéti rendezvénysorozat Réhelyen

Nagy sikerrel zajlott a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja által szervezett négynapos, húsvéti programsorozat.

Az első két napon (Nagypénteken és Nagyszombaton) látványetetések és kézműves foglalkozások zajlottak. A túzokokat káposztával, a nyuszikat darabolt almával, sárgarépával és más zöldségekkel, gyümölcsökkel kínáltuk. A látogatók is bekapcsolódhattak az etetésbe, a túzokoknál természetesen óvatosnak kellett lenniük, mivel a bemutatott madarak erős csőrvágásukkal sérüléseket okozhattak volna. A látványetetések közti időben kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhattak a kézműves foglalkozásokba, melyek keretében különböző húsvéti díszeket készítettünk.

Vasárnap és hétfőn már korán reggel nyuszisimogatásra és tojáskeresésre vártuk az érdeklődőket. Húsvéti programjaink közül a nyuszisimogatás bizonyult a legnépszerűbbnek. Három vadas (barna) színű és egy nagy, fehér nyúl várta a simogató kezeket. A tojáskeresés során a számmal ellátott tojásokat kellett megtalálni és a hozzájuk kapcsolódó kérdésre helyes választ adni. Jó válasz esetén a résztvevők választhattak a különböző ajándékok közül.

A programsorozatot egy izgalmas feladatlap is színesítette. Azok között, akik a hat kérdésből legalább négyre jól válaszoltak, három alkalommal is ajándékokat sorsoltunk. Akik nem nyertek, azok sem távoztak üres kézzel, mindenkinek apró ajándékokkal kedveskedtünk.

állatsimogató

nyuszisimogató

nyuszisimogató