Több ezren húsvétoztak a Körösvölgyi Állatparkban

A tavaszi szünet és a húsvéti hosszú hétvége napjain, a változékony időjárás ellenére is több ezren látogattak el a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason működő Körösvölgyi Állatparkjába.

A több mint ötven féle Kárpát-medencére jellemző állatfaj közül sokan kíváncsiak voltak a Lengyelországból érkezett jávorszarvas testvérpárra, a nemrég született muflon bárányokra, és az önfeledten szaladgáló csíkos vadmalacokra is. A vendégek testközelből figyelhették meg az állatpark tavának partján kotló nyári ludakat, récéket, az állatsimogatóban nyuszikat, bárányt és dámszarvast simogathattak.  A rengeteg izgalmas látnivaló között kiállítások, interaktív tanösvény elemek és játszótér is szórakoztatta a vendégeket.

A park Húsvéti Tavaszünnep című két napos programja keretében érdekfeszítő események zajlottak. Sor került például Ajsa és Kurszán, a farkas testvérpár látványetetéssel egybekötött ismertetőjére, továbbá bemutatásra kerültek többek között az európai bölények, a fakó keselyűk, az aranysakálok, a gímszarvasok, a vaddisznók és a holló is.

A kalandos rejtélyfejtésre vállalkozó vendégeink a játék keretein belül, a park kötetlen bejárása közben megkereshették az elrejtett húsvéti tojást és kideríthették mit üzennek az állatok, nekünk, embereknek.

Sokan választották a kézműveskedést is ahol hagyományos tojásfestésre, csuhéfonásra, mézeskalács díszítésre és hétköznapi anyagokból húsvéti díszek készítésére volt lehetőség.

A vendégek a program során kóstolhattak és vásárolhattak az ízletes nemzeti parki védjegyes termékekből is.

Aki színes programunkról netán lemaradt, a Körösvölgyi Állatpark látogatását bármikor bepótolhatja és bekapcsolódhat soron következő eseményeinkbe is, melyet az alábbi linkre kattintva lehet böngészni.

https://www.kmnp.hu/hu/programok-az-allatparkban