Több ezren eredtek a Bagolykapun túli rejtély nyomába

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye minden nyáron izgalmas talányok megfejtésére invitálja vendégeit.  A Körösvölgyi Állatpark vállalkozó kedvű látogatói idén is nyomába eredhettek egy a „Bagolykapun túli rejtélynek”.

A játékot a nyár folyamán közel 300 településről érkezett, több ezer vendég próbálta megfejteni. Az önjelölt nyomozóknak nem volt más dolga, mint a Körösvölgyi Állatpark látnivalóinak kötetlen bejárása közben megkeresni a megfelelő nyomokat és az így kapott részinformációkból helyes megfejtésre jutni.

A Körösvölgyi Állatpark állatfajait képzeletben emberi foglalkozással ruháztuk fel egy-egy jellemző tulajdonságuk alapján. A rejtélyfejtők feladata az volt, hogy kiderítsék melyik állatfaj, milyen szakmát űzne, ha ember volna. Az így kapott szavakból állhatott csak össze a rejtély fő eleme, mely elárulta, hogy véleményünk alapján melyik állat lenne a park uralkodója.

Aki családja, barátai, ismerősei körében végig követte a 15+1 állomás nyomsorozatát életkortól függetlenül nagyon jól szórakozott. Nem csak a talány kutatása volt izgalmas, hanem az is, hogy a családok közösen játszva tanulhattak és szerezhettek közös élményeket a szabadban tett kirándulás közben.

Ki gondolta volna például, hogy a compó kiváló orvos, a fakó keselyű remek pilóta, az európai bölény nagyszerű testőr, a vörös mókus ügyes artista, a borz pedig szorgalmas bányász is lehetne? Az összes állati szakmát helyesen eltalálók jöhettek rá, arra, hogy a Körösvölgyi Állatpark uralkodója szerintünk a pompás agancskoronát viselő gímszarvas, Bátor lenne. A feladványt a vendégek távozáskor a Bagolykapu mellett elhelyezett megfejtés tabló segítségével ellenőrizhették. Az 1062 db, gyűjtőládába bedobott nyomozólapból, 644 db teljesen helyes megfejtés született, melyhez szívből gratulálunk!

 A helyes megfejtők közül 1 főt véletlenszerűen kiválasztva állatparki családi belépőjeggyel és további 15 főt pedig kisebb nemzeti parki meglepetéssel ajándékozunk meg. A szerencsés kiválasztottakat elérhetőségeiken fogjuk értesíteni.

Jövőre is hasonlóan izgalmas rejtéllyel készülünk. Addig is átböngészhető az idei feladvány sor.

Minden nyomozónak köszönjük a lelkes rejtélyfejtést!