Tiétek a Liget- különleges gyermeknap lesz az Állatparkban

Akik 2023. május 28-án gyermekeiknek, családjuknak egy felejthetetlen nappal szeretnének kedveskedni, azok számára ajánljuk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának különleges programsorát.

Gyermeknapon az állatparknak helyet adó szarvasi Anna-ligetet valóban a gyerekek birodalmává varázsoljuk. Kicsik és nagyok egyaránt remek kikapcsolódásra készülhetnek. Az állatpark állandó látványosságai, a több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző csodás állatfaj, az állatsimogató lakói, a Kölyök-zug játszótér, az interaktív tanösvény elemek és kiállítások mellett számos izgalmas eseményre lehet majd számítani.

Vendégünk lesz Kesztölcről a Bogárháton bemutató. (www.bogarhaton.hu) Egy lenyűgöző, interaktív előadás keretében a „Méhkirálynő elveszett koronája” című produkcióval kápráztatják majd el a közönséget. A Bogárháton projekt átfogó célkitűzése az ,,öko-érzékenyítés”, a felelősségteljes magatartás kialakítása a természet megóvása érdekében, a környezettudatos szemlélet fejlesztése, az élővilág sokszínűségének bemutatása.

Az előadást követően bogársimogató programra és bogaras gipszfigurafestésre is sor kerül, ahol a rovarok és makettek kézbe is vehetőek majd.

Eljön ezen a napon a békéscsabai Bábika Játszóház (www.babika.hu) is.  A látogatóközpont melletti réten a régi idők játékainak hangulatát teremtik majd meg. Lesz itt horgászat, tutaj és hajó úsztatás, óriásbuborék készítés, célba dobás és titkos téka is. Megannyi furfangos egyensúlyozó, tapintós, kirakós és társas játék, ördöglakat vár majd a gyerekekre. A kézműves programon lehet majd hagyományos zúgattyút, bürökdudát, levendulatündért, gyékénytutajt, kardot és lovacskát, rongybabát készíteni. Lesz fonás és illatzsák készítés is.  

Itt lesz velünk Hetyke, a büszke kis póni, aki hátára veszi majd a lovagolni vágyó apróságokat.

Természetesen sor kerül a kihagyhatatlan állatos látványetetésekre is. Délben a borzok, 15 órakor a dámszarvasok látványetetésére kerül majd sor. 

A délutáni arcfestés keretében pedig bárki magára öltheti majd kedvenc állata fizimiskáját. 

A kalandra vágyó nagyobb gyerekek és felnőttek, kinyomozhatják a Bagolykapun túli rejtélyt, melyben a történelmi állatok segítik majd az önjelölt detektíveket. 

https://www.kmnp.hu/hu/programok/rejtelyek-a-bagolykapun-tul-nyari-nyomozo-kaland-305

Aki napközben megéhezik, azt a Tölgy büfé színes kínálata várja.

A program állatparki belépőjeggyel vehető igénybe.  

 

Kedves GYEREKEK! TIÉTEK A LIGET!!!!

Részletes program:

9-18 óráig: Állatsimogató

9-18 óráig: Kölyök-zug játszótér

9-18 óráig: Rejtélyek a Bagolykapun túl- Nyomozó kaland

9-17 óráig: Traktor szelfi az állatparki kistraktorok volánjánál

9-17 óráig: Bábika Játszóház- Népi játszótér

9-17 óráig: Bábika Játszóház- Régi idők természetes anyagokból készült játékai (kézműves program)

10-13 óráig: Póni lovaglás

11-11:45 óráig: Bogárháton interaktív előadás

12 órakor: Borzok látványetetése

13-15 óráig: Bogár simogató és gipszfestés

15 órakor: Dámszarvasok látványetetése

 13-15 óráig: Arcfestés

 

Elérhetőség:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

plakát