Téli nyitvatartás és programok a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Állatpark 2023. november 6. és 2024. március 1. között téli nyitvatartási rend szerint fogadja kedves vendégeit. Az őszi-téli park szépségein felül a vendégeket programok is várják.

Novembertől februárig a Körösvölgyi Állatpark hétköznapokon ugyan zárva tart, de hétvégéken rendes nyitvatartással fogadja vendégeit. A parkba szombatonként és vasárnaponként 9-15 óráig lehet belépőjegyet váltani és 9-16 óráig lehet látogatást tenni.

Az őszi-téli állatpark szépségeit ilyenkor is érdemes felkeresni, hiszen az itt lakó állatok, például a farkasok, az európai bölények, az aranysakálok, a rókák és a borzok is látványos téli bundáikban láthatók. Több állatnál ebben az időszakban zajlik a szaporodási időszak. Aki nem látott még dámszarvas barcogást, muflon berregést vagy vaddisznó búgást, annak mindenképpen ajánljuk, hogy tegyen látogatást a Körösvölgyi Állatparkban, ahol testközelből figyelheti meg e fajok nászviselkedését.

A vendégeket a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeit bemutató állandó kiállítás és Csipai Éva autodidakta festő időszaki tárlata is várja.

Az önálló látogatás élményén túl felhívjuk kedves vendégeink figyelmét „Adventi és Karácsonyi túrák az Állatparkban” című túravezetéseinkre, melynek során szakvezető kíséretében tudhatnak meg részleteket az itt bemutatott fajokról. A túrákon való részvétel díját az állatparki belépő tartalmazza. A túrák november 26-án, december 3-án, december 10-én, december 17-én és december 26-án kerülnek megtartásra. A megadott napokon 13 órától várjuk a kedves érdeklődőket a szakvezetéses állatparki sétákra, melyeket látványetetések is színesítenek majd.

Az év utolsó napját december 31-én 11 és 14 órakor „Ünnepi látványetetések és állatismertetők” című programunkkal zárjuk.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

farkasok
Fotó: Petrov Alexandra
szarvasok
Fotó: Urbancsok Éva