Tavaszi osztálykirándulás a Körösvölgyi Állatparkban?-  

Segítünk a tervezésben

Ebben az időszakban rengeteg iskolából, óvodából érdeklődnek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban az idei osztálykirándulások szervezése során. Részükre szeretnénk alábbiakban információt, segítséget nyújtani egy élményekben gazdag program megtervezéséhez.

A Körösvölgyi Állatpark Szarvas egyik legnépszerűbb látványossága, mely a város külterületén, egy 26 hektáros, történelmi jelentőségű, ősfákkal teli parkban, a Csáky-kastély kertjében került kiépítésre. A helyi jelentőségű természetvédelmi terület szívében, hangulatos sétány mentén, kifutókban, állatházakban, röpdékben, több, mint 50 féle, a Kárpát-medencére jellemző állatfajjal lehet találkozni. Közöttük védett, fokozottan védett és vadászható állatfajok is előfordulnak. Kuriózumnak számítanak a mára hazánk faunájából kipusztult európai bölények, az utolsó jégkorszak idején a Kárpát-medencében is elterjedt jávorszarvasok, a fokozottan védett farkasok, a fakó keselyűk, vagy éppen az uhu. Az állatpark taván a vízimadár csapatokat egy hangulatos fahídról lehet megszemlélni. A sétány mentén interaktív tanösvény-elemek kipróbálása során játszva bővíthetik ismereteiket kicsik és nagyok egyaránt. A látogatóközpont épületében három akváriumban ismerhetők fel hazai vizeink halai, míg a Körös-Maros Nemzeti Park természeti kincseit egy kétszintes interaktív kiállításon csodálhatják meg vendégeink. A turisztikai szezonban időszaki kiállításokkal is színesítjük az állatpark kínálatát. A legfiatalabb korosztály számára az egyedi elemekkel teli Kölyök-zug játszótér nyújt önfeledt élményt. 

A sok látnivaló miatt gyerekekkel, gyerekcsoportokkal érdemes legalább 2,5-3 órát rászánni a kényelmes nézelődésre, de a park, akár egész napos programra is alkalmas helyszín.

A gyermekek, diákok, tanulók részére csoportos belépőjegyeket, a kísérők részére pedagógus kedvezményt kínálunk. 2023. évi tarifáinkról erre a linkre kattintva lehet bővebben tájékozódni.

https://www.kmnp.hu/hu/belepojegyek-berletek-a-korosvolgyi-allatparkban

Az önálló látogatás élményén felül a csoportok számos szolgáltatásból válogathatnak. A legnépszerűbbek a legkisebb korosztálytól a legnagyobbakig a látványetetéssel egybekötött állatismertetők, melyek akár egy rövidebb látogatásba is beleférnek. A felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások számára már túravezetések is rendelkezésre állnak. Sőt tavasztól, az állatparkból indulva, a Körös-vidék szépségeit felfedezendő, csoportos kenuzásra és kerékpározásra is lehetőség nyílik. Ehhez a Körösvölgyi Állatparkban eszközöket lehet kölcsönözni. Szolgáltatásainkról erre a linkre kattintva lehet bővebben tájékozódni.

https://www.kmnp.hu/hu/szolgaltatasok-a-korosvolgyi-allatparkban

A kirándulások tervezésénél érdemes a Körösvölgyi Állatpark éves programjait is figyelembe venni, hiszen a kiemelt napokon a belépőjegy ára az előre meghirdetett, színes programokon való részvételt is tartalmazza. A Körösvölgyi Állatpark éves programjai az alábbi oldalon tekinthetők át.

https://www.kmnp.hu/hu/programok-az-allatparkban

A pedagógusokat, csoportos kirándulást szervezőket, egy hasznos tanácsokat csokorba gyűjtő összefoglaló is segíti honlapunkon, melyet az alábbi linkre kattintva böngészhetnek az érdeklődők.

https://www.kmnp.hu/hu/osztalykiranduloknak

A Körösvölgyi Állatpark elérhetőségein keresztül, a fenti információkon túl, természetesen szívesen segítünk egy felejthetetlen osztálykirándulás megtervezésében, árajánlatok megküldésében, pályázati ügyintézésekben is.

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K