Tavaszi madármozgalom várja a fotósokat az Anna-ligeti lesnél

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban 2015 óta fogadja a madarak szerelmeseit az a földbe süllyesztett fotós les, melynek előterében egy madáritató került kialakításra.

Az erdei környezetbe rejtett tavacskát megannyi gyönyörű énekesmadár látogatja ilyenkor tavasszal is.

Szárazabb időszakban nagy kincs a tiszta víz, ezért az Anna-liget madarainak jó része bevált ivóvíz forrásként használja a fotós les itatóját. A les olyan kialakítású, hogy föld alá süllyesztett kivitelével egy vagy két személy részére nyújt kényelmes megfigyelési, fotózási lehetőséget egy speciális üvegen keresztül. Az üveg mögött, a les sötétjében a madarak nem látják a fotósokat, így testközelből készülhetnek páratlan felvételek a szebbnél szebb erdei énekesekről.

A kis tavat általában fácánok, erdei pintyek, kék- és széncinegék, őszapók, csízek, füzikék, csuszkák, fakopáncsok, fekete harkályok, zöld küllők, szajkók látogatják, de nem ritka vendég egy-egy karvaly sem. A madarak mellett emlősállatok, őzek, mókusok, mezei nyúl, sőt vörös róka is megfordult már az objektívek előtt.

A fotós lesben ajánlatos legalább két órát csendben eltölteni és valamilyen mozgásra jó eséllyel lehet számítani. Egyszerűbb fényképezőgéppel is csodás felvételek készülhetnek, de az élmény kattintás nélkül is egyedi, hiszen a vadvilágot ilyen közelről látni ritka pillanatok közé tartozik.

Az Anna-ligeti fotós les előzetes bejelentkezéssel és bérleti díj fejében vehető igénybe a Körösvölgyi Állatpark elérhetőségein. A lest a létesítmény mindenkori nyitvatartási idejében tudják az érdeklődők használni.

Sok szeretettel várjuk a fotózás, a madármegfigyelés szerelmeseit!

Érdeklődés, bejelentkezés:

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K  

fakopáncs
Fakopáncs Fotó: Hornok Benedek
Fekete harkály
Fekete harkály Fotó: Hornok Benedek
Fekete harkály
Fekete harkály Fotó: Hornok Benedek
Fürdőző karvaly
Fürdőző karvaly Fotó: Hornok Benedek
Szajkó
Szajkó Fotó: Hornok Benedek
Zöld küllő
Zöld küllő Fotó: Hornok Benedek