Tanárokkal a természetért

Pedagógus Nyílt Nap a Körösvölgyi Állatparkban

Pedagógus nap apropóján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye „Tanárokkal a Természetért” címmel Pedagógus Nyílt napot tart.

A szakmai nap keretében a Körösvölgyi Állatpark adottságait, szolgáltatásait, környezeti nevelési lehetőségeit szeretnénk bemutatni az ellátogató pedagógusok, erdei iskoláztatók számára. A program során az érdeklődők kétórás terepi vezetés keretében ismerhetik meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, különösen a Körösvölgyi Állatpark nyújtotta szolgáltatásokat, környezeti nevelési alternatívákat.

A Körösvölgyi Állatpark a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság legkomplexebb bemutatóhelye. Évente több ezer iskolás, óvodás csoport látogat el a Csáky-kastély egykori kertjébe, az évszázados fákkal teli Anna-ligetbe, hogy felkeresse bemutatóhelyünket.

A gyerekek itt testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokat. A főépületben kialakított akváriumokban, pedig a hazai vizeink halait ismerhetik meg. A parkban egy két kilométeres sétány mentén madárvolierek, ragadozó házak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj több száz egyedének a vörös mókustól, az európai bölényen keresztül a szürke farkasig.

A gyerekek kedvence az állatsimogató és a Kölyök-zug játszótér. Az interaktív tanösvény elemek a természeti játszva tanulás lehetőségét kínálják.

A Körös-Maros Nemzeti Park Természeti Kincsei két szinten több száz négyzetméteren, interaktív, állandó kiállítás formájában mutatkoznak be.

Adottságainkat kiránduló csoportok számára szakvezetéses túráinkkal, látványetetésekkel, zoo- és múzeumpedagógiai szolgáltatásokkal, színes éves programokkal, eszközkölcsönzési lehetőségekkel is kiegészítjük.

Szeretettel várunk minden kedves óvoda, iskola pedagógust, középiskolai tanárt, túraszervezőt vagy erdei iskoláztatót!

Időpont: 2021. június 6., vasárnap 10-12 óráig

Program:

Szakmai vezetés a Körösvölgyi Állatparkban és látogatóközpontjának állandó kiállításán, látványetetésekkel egybekötve.

A programot követően a park szabadon látogatható a részvevők számára.  

Helyszín érdeklődés és bejelentkezés:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Körösvölgyi Állatpark

5540 Szarvas, Anna-liget 1.

GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K

Telefon: 06/30-475-1789

e-mail: korosvolgy@kmnp.hu

Programunk előzetes bejelentkezéssel és pedagógus igazolvánnyal látogatható. A programon kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek vehetnek részt. A program térítésmentesen vehető igénybe.

A rendezvény plakátja