Szoros eredmények születtek az Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedőben

Szoros eredmények születtek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja által meghirdetett XIX. Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő első fordulójában.

A megmérettetésen az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehettek részt. Az első, levelezős fordulóban a csapatoknak egy írásbeli feladatlapot kellett beküldeniük. A kitöltés sok utánanézést igényelt, mert mint minden alkalommal, most is az volt a célunk, hogy ne az iskolai tananyagot kérdezzük vissza, hanem plusz ismeretek megszerzésére ösztönözzük a diákokat. Öt településről - Békéscsabáról, Dobozról, Öcsödről, Sarkadról és Szarvasról – érkezetek feladatlapok, döntően olyan iskolákból, melyek hosszú évek óta részt vesznek ebben a versenyben. Összesen kilenc csapat küldött be feladatlapot, melyek mindegyike alapos felkészülésről tanúskodott.

Az első fordulóban a következő eredmények születtek:

1.   Öcsödi József Attila Általános Iskola ’ATK osztag” csapata, 85,5 ponttal

2.   Békéscsaba, Erzsébethelyi Általános Iskola „Termész-eszesek” csapata, 84 ponttal

3.   Békéscsaba, Erzsébethelyi Általános Iskola „Havasi cincérek” csapata, 81,5 ponttal.

4-5.      (holtversenyben) Szarvas, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola „Kisvárosi kismesterek” és „Csillagos vakondok” csapatai, 80-80 ponttal.

6-8.      (holtversenyben) Szarvas, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola „Kockás Katicák”, békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola „Vízparti horgászok”, valamint a Sarkadi Általános Iskola csapata, 79-79 ponttal.

9.   Dobozi Általános Iskola, 64 ponttal. 

Mivel mindössze kilenc csapat küldte be a feladatlapokat, így valamennyiüket meghívjuk a középdöntőbe, melyet Biharugrán, a Bihari Madárvártán rendezünk meg április 26-én, reggel 9.00 órai kezdettel. Ott bemutató előadásokat, információkat hallhatnak majd a térségről, a Körös-Maros Nemzeti Parkról. Az információkat különféle módokon visszakérdezzük majd. A középdöntőben is igyekszünk az iskolai tananyagon túli, plusz információkat átadni a diákoknak.