Számoljuk együtt a madarakat Biharugrán!

Október 2-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik az Európai Madármegfigyelő Napok programjába.

A hagyományoknak megfelelően Kis-Sárrét részterületünkön, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Békés megyei csoportjával közösen szervezzük meg madárszámlálással egybekötött túránkat.

A program ezúttal is két, párhuzamosan zajló elemből tevődik össze: egy körülbelül 6 km-es gyalogtúrából a Begécsi-halastavakon, és egy madárgyűrűzésből a Bihari Madárvártán. A halastavakon megkezdődtek az őszi lecsapolások, ezért egyre több a madár, a hűvösebb idő beálltával folyamatosan érkeznek az északi vendégek.

Jelenleg a legnagyobb madártömegeket a gyülekező récék és a különböző ludak adják, de ahogy egyéb fajok, úgy a rétisasok száma is folyamatosan növekszik, így garantált, hogy túránk során sok egyéb érdekességgel is találkoznak majd a résztvevők.

A találkozó helyszíne a Bihari Madárvárta (GPS-koordináták: É: 46° 58’ 32,40” K: 21° 38’ 28,89”), ahová október 2-án, szombaton reggel 9.00 órára várjuk az érdeklődőket. A részvétel ingyenes. További információk Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetők a +36 30 645 0613-as telefonszámon.