Rejtélyek a Bagolykapun túl- Történelmi Állatok nyomában

A Pünkösdi hosszú hétvégén indul a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának izgalmas, egész nyáron át tartó nyomozó játéka Rejtélyek a Bagolykapun túl címmel.

Szeretettel invitálunk minden önjelölt detektívet egy izgalmas, a Körösvölgyi Állatparkban zajló, kötetlen nyomozásra. A hagyománnyá vált program keretében idén azt kell majd kideríteni, hogy mit üzennek a ma emberének a történelmi állatok. 

A nyomozás során 10 állomás, 10 furfangos feladványán keresztül az állatpark 10 lakójának történelmi elődje segíti majd a látogatókat egy-egy fontos kulcsszóval. Így például a mára kihalt sztyeppi bölény, a híres egyiptomi meidumi ludak, a Romulust és Remust tápláló farkas, Hunor és Magor csodaszarvasa, vagy éppen Mátyás király hollója lesz a játékban résztvevők segítségére. A kulcsszavak mutatják majd meg, hol található a szarvasi Anna-ligetben a történelmi állatok üzenete.

A vendégek megfejtéseiket a Körösvölgyi Állatpark látogatóközpontjában elhelyezett gyűjtőládába dobhatják majd be.

A történelmi kaland szerencsés nyertesei nemzeti parki ajándékokban részesülnek majd. A fődíj a Körösvölgyi Állatparkba szóló 2024. évi családi bérlet lesz. A nyomozásra azonban nem csak emiatt, hanem a nagyszerű élményért és az új információkért is érdemes lesz vállalkozni. Ajánljuk családoknak, baráti társaságoknak, csoportoknak is. 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Bagolykapun túlra! 

Elérhetőség:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K