Pompás időben, nagy érdeklődés mellett ünnepeltük az Állatok Világnapját a Körösvölgyi Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén mintegy12 helyszínen látványetetéssel egybekötött ismertetővel készültünk idén, hogy a számunkra egyik legfontosabb világnapon a vendégeinkkel együtt tudjuk ünnepelni a természet és az élővilág csodás teremtényeit, az állatokat.

Könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a Körösvölgyi Állatpark kitűnő helyszínt biztosít az élőlények testközelből történő megfigyeléséhez.

E jeles napon az egyszerű ismerkedésnél többet kínáltunk. Vendégeink nemcsak közelről tanulmányozhatták kedvenc vadállataikat, hanem részt vehettek a felkínált csemegék átadásában mialatt az adott fajjal kapcsolatos további érdekességeket hallgatták.

Ilyen alkalmakkor az egyszerű ismertetőknél részletesebb információkat igyekszünk átadni az érdeklődők számára. Idén látogatóink megtudhatták például hogyan készül a telelésre levélfészkével a mókus, hogy miként rejti el a főtt tojást Pákó a hollónk, mennyivel gyarapodott a csodás európai farkasaink súlya az Állatparkba kerülésük óta, vagy hogy az évről-évre egyre szebb agancsot felrakó gímszarvasbikánk, Bátor miként viselte az idei nász-időszakot.

Volt „Állófogadás a bölényeknél”, „Tojásmustra a hollóval”, „Fűzfás Jávor-mámor”, „Disznó bisztró”, hogy csak néhányat említsünk a programelemekből.

Rengeteg érdeklődő látogatott el ezen a napon az Állatparkba és lelkesedésükkel valódi ünneppé tették e napot. Számunkra is felemelő volt a sok eledelt nyújtó gyermekkéz, a kíváncsi tekintetek és a számos kérdés megválaszolása. Bízunk benne, hogy az itt szerzett tapasztalatok és ismeretek tovább erősítik vendégeinkben a természet és a benne élő állatok iránti rajongást.