Őszi kiránduláshoz remek úti cél a Körösvölgyi Állatpark

Aki Békés megyében keres őszi kirándulási célpontot, azok számára bizalommal ajánljuk a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkját.

Csoportoknak, kis és nagy gyermekes családoknak, nyugdíjasoknak, kikapcsolódni vágyó baráti társaságoknak is egyaránt remek élményszerzésre nyújt lehetőséget a Körösvölgyi Állatpark.

A Csáky-kastély egykori kertjében, az évszázados fákkal teli Anna-ligetben elterülő komplexumban, vendégeink testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokat. Találkozhatnak európai bölényekkel, szürke- és nádi farkasokkal, gím-, dám- és jávorszarvasokkal, őzekkel, borzokkal, rókával, hollóval, illetve megannyi vízimadárral az állatpark taván. A főépületben kialakított, összesen 7000 literes akváriumokban pedig a hazai vizeink halaiban gyönyörködhetnek a látogatók. Az Anna-liget parkjában egy nagyjából két kilométeres sétány mentén madárvolierek, ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj, több száz egyede számára. A gyerekek kedvence az állatsimogató, a Kölyök-zug játszótér és a sok szabadtéri interaktív tanösvény elem.

A Körös-Maros Nemzeti Park Természeti Kincsei című interaktív kiállítás két szinten, több száz négyzetméteren ismerhető meg. Akik megéheznek, megszomjaznak, azok a Tölgy büfében megvásárolható Nemzeti Parki Termék védjegyes termékek mellett gazdag kínálatból válogathatnak. Az aktív turizmus kedvelői pedig a parkból indulva, a bámulatos Körös vidék megismeréséhez kerékpárt és kenukat is bérelhetnek. Csoportoknak 10 fő fölött, látványetetéseket, túravezetéseket is vállalunk.

Az Anna-liget ilyenkor mutatja egyik legszebb arcát. Érdemes hát az év utolsó napos időszakait kihasználni és felkeresni a helyszínt.

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

Elérhetőség és nyitva tartás az alábbi linken érhető el.

https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

ősziőszi tájszarvas