Önt is várjuk egyéjszakás kalandunkra, a kígyósi Nagyerdőbe!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság hosszú évek óta népszerű, nyár végi programja az „Egyéjszakás kaland a szabadkígyósi Nagyerdőn”. Idén az augusztus 27-ről 28-ra virradó éjszakát tölthetik velünk a szabad ég alatt.

Sátorban, hálózsákban, vagy akár egy pokrócon elheverve, a csillagos eget kémlelve tölthetnek el egy nyugalmas estét és éjszakát a természetben mindazok, akik vállalkoznak erre a különös kalandra. Találkozónk helyszíne a szabadkígyósi sportpálya (GPS koordináták: É 46°35’57.03”, K 21°05’01.33”), időpontja augusztus 27. 15.00 óra.

A Nagyerdő színeit csodálva és hangjait hallgatva jutunk el majd arra a tisztásra, ahol táborunkat felverjük. Mivel a sátorverés fortélyaival is megismertetjük Önöket, így ezt a programot azoknak a fiataloknak is jó szívvel ajánljuk, akik szeretnek fesztiválokra járni, sátorozni.

A délután és az este folyamán lehetőség nyílik természetfotózásra, lesz madárgyűrűzés és éjszakai túra is az erdő lombjai alatt. Ez azonban nem egy „agyonkoreografált” rendezvény, inkább egy kötetlen program, ahol az a cél, hogy mindenki jól érezze magát, úgy kerüljön közel a természethez, ahogyan az neki a legmegfelelőbb. Olvashat egy fa árnyékában, beszélgethet a tábortűznél, vagy egyszerűen csak nézheti a fényszennyezéstől mentes égbolton szikrázó csillagokat. 

A program augusztus 28-án, vasárnap 12.00 óra körül ér véget. A részvételi díj felnőtteknek 700 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft. További információk és előzetes bejelentkezés Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél  a +36 30 475 1777-es telefonszámon.

nagyerdő
Fotó: Fehér Éva