Nőnapi kirándulás, nemcsak hölgyeknek!

Március 6-án, vasárnap nőnapi túrát szervez a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A kirándulás során a szabadkígyósi Nagyerdő tavaszi arcát ismerhetik meg az érdeklődők.

A túrára természetesen nemcsak a hölgyeket, hanem kortól és nemtől függetlenül, minden természetbarátot várunk. A találkozó helyszíne a szabadkígyósi sportpálya parkolója (GPS-koordináták: É 46°35’57,00’’ K 21°05’01,00’’), időpontja reggel 9.00 óra.

A Kígyósi-tanösvényen haladva megcsodálhatjuk a tavasz első virágzó növényeit, a veronikát és a tyúktaréjt. Szárba szökött már a zamatos turbolya, amely zöld növényi szőnyegként borítja be az erdő alját, de még nem virágzik. A tavasz csalhatatlan jeleként énekelnek már a cinegék és az erdei pintyek, s területjelölő hangokat hallatnak a harkályok. Utunk során jó eséllyel megpillanthatunk néhány mókust és fekete harkályt is.

Az erdőből kiérve elénk tárul majd a mező, ahol reményeink szerint őzeket és kergetőző nyulakat is láthatunk majd.

A tanösvény most száraz, ezért könnyű túracipőben bejárható, de az időjárás tartogathat meglepetéseket, ezért esőkabátot is célszerű hozni. A túra részvételi díja felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. További információk Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetők a +36 30 475 1777-es telefonszámon.