Nemzeti Parki Védjegyes Termékek a Tölgy büfében

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság üzemeltetésében működő Körösvölgyi Állatpark büféjében is megvásárolhatók a Nemzeti Parki Termék Védjegy tanúsítványával rendelkező, környezetkímélő módon előállított termékek.

A védjegy egyfajta minőségi garancia. Az ízletes termékek megvásárlásával közvetetten a természeti értékek fenntartásához is hozzá járulhatunk.

A szarvasi kézműves Túzok sör a Körös-Maros Nemzeti Park védett területein, a pusztai madárfajok, közöttük a túzok védelme érdekében fenntartott gabonaváltókon termelt, malátázott árpából készül. Az árpa termesztése az ökológiai gazdálkodás szigorú szakmai követelményeinek betartásával történik.

A különféle virágmézek és lekvárok a Körös-Maros Nemzeti Park védett területein található virágok nektárjából, illetve gyümölcsökből készülnek és számos betegségre vagy annak megelőzésére is hatásosak. Nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, vagy mesterséges adalékanyagokat, ízfokozókat.

A különleges füstölt, pácolt fürjtojás a Körös-Maros Nemzeti Park ökológiai körülmények között termelt gabonaféléivel takarmányozott fürjek tojásából készült termék. A fürjtojásokat a főzés után megfüstölik, ezután pedig fokhagymás olajban kerülnek az üvegekbe. A termék gazdag vitaminokban, valamint magas a vas, foszfor és kálium tartalma. Nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, és ízfokozókat.

A Körösvölgyi Állatpark Tölgy büféjének gazdag árukészlete folyamatosan változik, érdemes a nemzeti parki termékeket is megismerni. Szeretettel várjuk kedves vásárlóinkat!

A Tölgy büfé az Állatpark nyitvatartási idejében, az Állatpark vendégei számára látogatható. Bővebb információkat az alábbi linkekre kattintva talál:

https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

https://www.kmnp.hu/hu/tolgy-bufe

 

A nemzeti parki termék védjegyes termékekről és a termelőkről erre a linkre kattintva bővebben is tájékozódhat.  https://nemzetiparkitermek.hu/

lekvárok

mézek

lekvár

mézek

mézek

szörpök

büfé terasz

fürjtojás

lekvárok, sörök