Muflonbáránnyal bővült a Körösvölgyi Állatpark állatsimogatója

Nemrégiben új lakó költözött a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának állatsimogatójába. A dámszarvassal, magyar óriás nyulakkal is rendelkező simogató friss jövevénnyel, egy muflonbáránnyal bővült.  

A Körösvölgyi Állatpark állatgondozó kollégái kézben nevelték fel a parkban született kis muflonbárányok egyikét, mivel az ellést követően az anyja nem gondoskodott megfelelően róla. A pótszülők miatt a kis bárány az emberhez szokott és fölöttébb szelíd példány lett. Jelenleg az állatpark állatsimogatójában bárki találkozhat a felhőtlenül ugrándozó csöppséggel és meg is simogathatja azt. Nemét tekintve a kis bárány nőivarú, tehát jerkebárány. Gondozói Annának keresztelték. Anna már egyhónapos. Még naponta hat alkalommal cumisüvegből speciális, bárányoknak kifejlesztett tápszerrel szoptatják gondozói, de már a szilárdabb takarmányfélék is felkeltik érdeklődését. A muflonok a házi juh ősei, így sok vonásukban hasonlítanak e fajhoz.

Annán kívül még további négy muflonbárány látta meg a napvilágot idén a Körösvölgyi Állatparkban, melyről korábbi cikkükben már beszámoltunk. Közöttük egy ikerpár is látható a muflon kifutóban.

A Körösvölgyi Állatpark a hét minden napján 9-18 óráig várja kedves látogatóit.