Mesélő liget- Gyermeknap az Állatparkban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja hagyományainak megfelelően külön programmal készül gyereknapra.

Minden gyermek figyelmét megragadják a park csodálatos élőlényei a mókustól, a vaddisznón keresztül, az európai bölényig és a szürke farkasig. Az állatsimogatóban Jucival a szelíd cigája juhval, Picurkával, a barátságos dám szarvassal és egy tucat nyuszival is lehet barátkozni. Az állatpark taván pedig a réce és lúd seregeket, a tóban halakat, mocsári teknősöket lehet állateleséggel megetetni. Az állati kedvencek mellett az interaktív tanösvény elemek és a megújult Kölyök-zug játszótér is remek kikapcsolódást nyújt.  

Gyermeknapon az Anna-liget élő mesekönyvvé változik a kicsik kedvéért és a park lakói „vonultatnak fel” ismert és kevésbé ismert állatos históriákat. Idén is előállnak az Állatpark gyerekek által annyira kedvelt járművei az állatgondozói kistraktorok és az elektromos kocsi, továbbá számíthatnak a legkisebb vendégek kirakókra, logikai játékokra, célba dobókra, színezőkre is.

Május 30-án a gyerekeket és családjukat is sok szeretettel várjuk egy élményteli napra az Anna-ligetbe.   

A programon kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és a felügyeletük alatt érkező 18 év alattiak vehetnek részt. Ennek meglétét és érvényességét a helyszínen ellenőrizzük.