Megjelent a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyve

Idén 10 éves a Nemzeti Parki Termék Védjegy, ebből az alkalomból jelentette meg az Agrárminisztérium a Nemzeti Parki Termékek Nagykönyvét. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területén gazdálkodók közül jelenleg 10 termelő 59 terméke rendelkezik Nemzeti Parki Termék Védjeggyel.

A könyvben hazánk védett természeti értékeinek megismerésére a hagyományos tudást életben tartó, a természettel harmonikusan együtt élő gazdálkodók, termelők és kézművesek bemutatásán keresztül nyílik lehetőség.
 
Napjainkban a természetes alapanyagokból készült termékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A természetvédelmi oltalom alatt álló területek - a természeti értékek megőrzésében játszott szerepük mellett-, számtalan termék, termény előállításának feltételeit biztosítják. Védett területen gazdálkodni azonban nem könnyű, hiszen a termelőknek mindenkor a természet védelmével összhangban kell végezniük tevékenységüket.
 
A Nemzeti Parki Termék Védjegy létrehozásának célja az volt, hogy támogassuk a védett természeti területeken és Natura 2000 területeken működő helyi vállalkozásokat, gazdálkodókat és növeljük az eladásra szánt termékeik megbecsülését, elősegítsük piaci lehetőségeik bővülését.