Megcsodálták a borjakat és bárányokat a kardoskúti óvodások

Kardoskúti óvodások látogattak a napokban a Körös-maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartótelepére. A szürkemarha borjak, cigája- és rackabárányok különösen elnyerték a gyerekek tetszését.

Igazgatóságunk régóta ápol szoros kapcsolatot a Kardoskúti Napköziotthonos Óvodával. Az ottani kisgyermekek és nevelőik rendszeresen ellátogatnak a Fehér-tóhoz. Igyekszünk minden alkalommal színes, érdekes programot kínálni nekik, többször jártak például a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumában is.

Legutóbb a Sóstói Állattartótelepre látogatott el 17 óvodás, három kísérővel együtt. Nagy érdeklődéssel ismerkedtek az itteni őshonos házi állatokkal: magyar szürke szarvasmarhákkal, cigája és rackajuhokkal. Különösen nagy tetszést arattak a nemrég lezárult ellési szezonban született fiatal borjak és az újszülött bárányok (a juhoknál még tart az ellési szezon).  

Vendégeink megtekintették a bikagulyát, majd egy kis madarászattal is sikerült színesítenünk a programot. Távcsövek segítségével együtt fürkésztük a környező gyepeket, ahol a csaknem 500 nagy lilik mellett népes bíbiccsapatok is tartózkodtak.

őshonos állatok
Fotó: Lengyel György