Mágikus éjszaka – Ünnepeljék velünk a nyári napfordulót!

Június 19-én, szombaton 19.00 órától „Barnabás nap és Mágikus éjszaka” címmel rendez izgalmas programot a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja.

Ezen a júniusi estén gazdag programmal várjuk az érdeklődőket. Először szakvezetőnkkel egy gyógynövény-ismereti túrára indulunk, majd az összegyűjtött növényekből készült gyógyteákat is megkóstoljuk. Egykor Barnabás nap (június 11.) volt a kaszálás és gyógynövénygyűjtés kezdetének ideje. Az asszonyok ekkor mentek ki először a mezőre és kezdték begyűjteni a különféle bajok orvoslására alkalmas növényeket.  

Vendégeink nemcsak a gyógynövényekről, hanem a nyári napfordulóhoz kötődő babonákról, népszokásokról is hallhatnak egy előadást. Megtudhatják, hogy a világ különböző tájain miként ünneplik június 21-ét, az évnek azt a napját, amikor a legrövidebb az éjszaka.

Sötétedés után kuviktúrára indulunk. Köztudott, hogy ebben a térségben meglehetősen sok kuvik költ. A hangulatos este programjából nem maradhat ki a teleszkópos csillagmegfigyelés sem.

A programon csak előzetes bejelentkezéssel és védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. Programdíj felnőtteknek 500 forint, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 400 forint. További információk és előzetes bejelentkezés Szélné Sándor Katalinnál a 06-30/445-2409-es telefonszámon.

A rendezvény plakátja